5 ξενοδοχεία στο Τόκιο για αυθεντική ιαπωνική εμπειρία

Minimal χώροι, minimal αισθητική, minimal παράδοση.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική συνήθως τείνει προς τη ρουστίκ, μπαρόκ, βαριά αισθητική. Είναι όμως αυτό μία πανανθρώπινη αλήθεια; Για πολλές περιοχές του πλανήτη ναι, για τη μακρινή Ιαπωνία όχι. Η χώρα των Σαμουράι πάντα προτιμούσε το minimal. Μία τάση που συναντάμε και στα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, τα οποία έχουν κάνει τη φιλοξενία βασικό τους σύνθημα. Καταλύματα χαμηλού budget, κάψουλες για μανιακούς του shopping, για foodies, business hotels που συνδυάζουν την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις· υπάρχει μία επιλογή για κάθε γούστο. Αν ένα ταξίδι στην Ιαπωνία βρίσκεται στην bucket list σου, ακολουθεί ένα συνοπτικός οδηγός για το που θα μπορούσες να μείνεις.

Nine Hours Asakusa

5 ξενοδοχεία στο Τόκιο για αυθεντική ιαπωνική εμπειρία

Για πολλούς ένα δωμάτιο ξενοδοχείου δεν πρέπει να προσφέρει τόσο άνεση όσο μία εμπειρία. Το Nine Hours Asuka είναι ένα ξενοδοχείο που προσφέρει δωμάτια-κάψουλες, μία ιαπωνική καινοτομία που δεν συναντά κανείς πουθενά αλλού στον κόσμο. Τα ρούχα μπαίνουν σε lockers, προσφέρονται ειδικές πυτζάμες στους πελάτες κι έτσι μπορείς να ζήσεις την αυθεντική εμπειρία ενός πολυάσχολου businessman από το Τόκιο σε έναν πολύ μικρό αλλά όχι άβολο χώρο. Μάλιστα, με κόστος περίπου 8 ευρώ, μπορείς ανάμεσα στη μία το μεσημέρι και τις εννιά το βράδυ να ρίξεις έναν σύντομο power nap.

Mimaru Tokyo Ueno Inaricho

Mimaru Tokyo Ueno Inaricho ξενοδοχείο Τόκιο

Αυτό το low budget κατάλυμα βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά από το Μουσείο Έντο της πόλης κι είναι δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν μία βουτιά στην ιαπωνική κουλτούρα. Εδώ το σύνθημα είναι η χαλάρωση. Το κτίσμα είναι εξοπλισμένο με κάθε άνεση κι υποδέχεται τους επισκέπτες σε μικρά δωμάτια με κουζίνα, όπου μπορείς να ετοιμάσεις κάποιο τοπικό πιάτο αφού πρώτα προμηθευτείς τις πρώτες ύλες από τα food markets του Τόκιο. Βαριέσαι να μαγειρέψεις; Το ξενοδοχείο έχει προβλέψει και για σένα: εξαιρετικό room service με αυστηρά ιαπωνικό άρωμα για να μην κουνηθείς από το κρεβάτι σου.

Mustard Hotel Shibuya

Mimaru Tokyo Ueno Inaricho Τόκιο ξενοδοχείο

Τοποθετημένο στο κέντρο του Τόκιο, εκεί που χτυπά η καρδιά της ιαπωνικής πρωτεύουσας, λίγα βήματα μακριά από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του πλανήτη, το ξενοδοχείο άνοιξε τις πύλες του μόλις τον περασμένο Οκτώβριο. Το κτίριο έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν μία θέα 360 μοιρών από το πρώτο φως της αυγής μέχρι αργά το βράδυ. Μπορείς να νιώσει τους έντονους, γεμάτους αδρεναλίνη ρυθμούς της πόλης (μουσική, μόδα, street culture) πριν σε πάρει ο ύπνος στα πολυτελή κι άνετα δωμάτια του Mustard Hotel.

The Gate Hotel Tokyo

The Gate Hotel Tokyo

Ένας κήπος της Εδέμ για όσους θέλουν να αφεθούν στις γαστρονομικές αμαρτίες και τη γοητεία της μόδας. Ένα ιδανικό μέρος για να ξεφύγει κανείς από την φασαρία της πόλης, το νέο κι ιδιαίτερα καλαίσθητο ξενοδοχείο θα ανοίξει τις πύλες του στα μέσα Δεκεμβρίου του 2018. Τοποθετημένο σε πολύ βολικό σημείο, κοντά σε τρεις βασικούς σταθμούς του μετρό ( Ginza, Hibiya,Yurakucho), το ξενοδοχείο προσφέρει στο κοινό εξαιρετικές ανέσεις: μία φιλοσοφημένη πρόταση υψηλής γαστρονομίας μέσα από το εστιατόριο του, 24ωρο room service, κούρες ομορφιάς και μασάζ στο δωμάτιο αλλά και πληθώρα μαγαζιών για τους φανατικούς του shopping.

Via Inn Iidabashi Korakuen

Via Inn ξενοδοχεία Τόκιο

Το ιδανικό μέρος για όσους επισκεφτούν το Τόκιο για δουλειά ή πολύ σύντομες διακοπές βρίσκεται στο νευραλγικό κέντρο της πόλης, μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από το μεγαλύτερο στάδιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, πολύ κοντά στη στάση Iidabashi, εκεί όπου πέντε διαφορετικές γραμμές του μετρό τέμνουν η μία την άλλη. Δοκίμασε ένα κλασικό πρωινό δυτικού τύπου με ιαπωνικό twist στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου μέσα σε μία ατμόσφαιρα άνεσης, πριν ξεκινήσεις για τα πολύ σημαντικά meetings που σε περιμένουν.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης