Η συνταγή για το τέλειο Cranberry Relish με μόλις 3 υλικά

Το απόλυτο συνοδευτικό του Thanksgiving.

Αν υπάρχει ένα χρώμα που αντικατοπτρίζει πλήρως το Thanksgiving, αυτό μάλλον είναι το καφέ. Καφέ όπως το κρέας, όπως ο πουρές γλυκοπατάτας, όπως οι σάλτσες. Επειδή όμως η συγκεκριμένη απόχρωση μοιάζει βαριά και μονότονη, υπάρχει κάτι που βάζει μια διαφορετική πινελιά, μια βουτιά χρώματος. Που δεν είναι άλλη από μια σάλτσα cranberry, λίγο διαφορετική από την κλασική, κι αυτό γιατί μιλάμε ουσιαστικά για relish (πικάντικη και συχνά με πίκλες σάλτσα) και όχι για μια συνηθισμένη sauce.

Γλυκιά και στυφή, συνοδεύει κάθε πιάτο του Thanksgiving-ιάτικου τραπεζιού, καθαρίζοντας κάθε φορά την γευστική παλέτα ενώ μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά εθιστική. Το ακόμη καλύτερο είναι πως απαιτεί μόλις 3 υλικά: cranberries, πορτοκάλι και ζάχαρη. Και αυτή είναι η συνταγή της.

Υλικά

  • 5 φλιτζάνια cranberries
  • Το εσωτερικό ενός πορτοκαλιού, καλά καθαρισμένο από υπολείμματα
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένεις καλά τα cranberries. 
  2. Βάζεις στο μπλέντερ τα cranberries, το πορτοκάλι και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μείγμα αλλά όχι εντελώς υγροποιημένο. 
  3. Τοποθετείς το μείγμα σε μπολ για τουλάχιστον μία ώρα. 

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας