Τα πιο συνηθισμένα λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού

Είσαι ένοχος για κάποιο από αυτά;

Η διακόσμηση του σπιτιού είναι μία δουλειά πολύ πιο δύσκολη από ό,τι πιστεύουμε. Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που κάνουν μεγάλη διαφορά. Ποια είναι όμως τα πιο διαδεδομένα λάθη που καλό είναι να αποφύγεις; Οι συνάδελφοι του House Beautiful ρώτησαν τους ειδικούς κι εκείνοι απάντησαν με μία λίστα γεμάτη από αστοχίες που ναι μεν συνηθίζονται, θα έπρεπε όμως να μη συμβαίνουν ποτέ και για κανέναν λόγο.

Δεν υπάρχουν αρκετά καθίσματα

Καταλαβαίνουμε πώς εσύ κι η σύντροφός σου βολεύεστε και σε έναν μικροσκοπικό καναπέ, όταν όμως έρχονται οι καλεσμένοι τότε ξεκινά ο πανικός: που θα κάτσουν όλοι αυτοί; Σύμφωνα με τον διακοσμητή εσωτερικών χώρων, Barfield Thompson, καλό είναι στο σαλόνι να υπάρχουν τόσα καθίσματα όσα υπάρχουν και στην τραπεζαρία.

Μην αγοράζεις καναπέδες που δεν θα χρησιμοποιήσεις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TRNK (@trnknyc) on

Ναι, είναι γεγονός πώς ένας design καναπές αποτελεί πραγματικά όμορφο θέαμα. Τι νόημα όμως έχει να κάνεις μία επιλογή, η οποία μπορεί να σου κοστίσει και πολύ ακριβά, αν δεν πρόκειται επί της ουσίας να την χρησιμοποιήσεις; Οι ειδικοί προειδοποιούν: πρώτα έρχεται η άνεση και στη συνέχεια η αισθητική. Αν δεν πρόκειται να κάτσεις ούτε εσύ ούτε οι καλεσμένοι σου τότε είναι απλά πεταμένα λεφτά.

Οι κοντές κουρτίνες

Ακούγεται αμελητέο, δεν είναι όμως. Αν οι κουρτίνες του σπιτιού είναι μικρότερες από όσο πρέπει, ο χώρος θα μοιάζει πολύ μικρότερος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Όταν λοιπόν γίνεται αγώνας έτσι ώστε τα διαμερίσματα να δείχνουν μεγαλύτερα από ό,τι είναι πραγματικά, εσύ κάνεις σαμποτάζ στο ίδιο σου το σπίτι. "Κανείς δεν το θέλει αυτό" τονίζει η ειδική επί της διακόσμησης, Amy Berry.

Ακόμα κολλάς τον καναπέ στον τοίχο

Τα πιο συνηθισμένα λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού

"Τίποτα δεν μπορεί να με τρελάνει χειρότερα από έναν καναπέ που βρίσκεται κολλημένος στον τοίχο" τονίζει η διακοσμήτρια Sarah Vaile. Αυτό που θεωρείς δεδομένο δεν είναι. Όχι, δεν χρειάζεται να συνεχίζεις να κολλάς τον καναπέ στον τοίχο. Γίνε περισσότερο δημιουργικός με τον χώρο σου.

Οι κορνίζες είναι σε λάθος ύψος

Καλό είναι να μην ξεχάσεις ποτέ αυτήν τη συμβουλή: σύμφωνα με τον Vern Yip, διακοσμητή εσωτερικών χώρων, οφείλεις να κρεμάς τις κορνίζες 153 εκατοστά πάνω από το έδαφος. Είναι το ιδανικό ύψος -όχι πιο ψηλά, ούτε πιο χαμηλά.

Δεν υπάρχουν αρκετά φώτα

Φωτιστικά δαπέδου

"Η καλή ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι προκύπτει εννιά στις δέκα φορές επειδή ο χώρος είναι σωστά φωτισμένος" συνεχίζει ο Vern Yip. Φρόντισε να έχεις πολλές πηγές φωτισμού. Υπάρχουν άπειρες επιλογές: κρυφός φωτισμός, φωτιστικά δαπέδου, vintage πολυέλαιοι. Το ζήτημα είναι να τα συνδυάσεις σωστά.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος