Ο Trump προσφέρει σε νεαρούς αθλητές ό,τι χρειάζεται για την πρώτη τους καρδιακή προσβολή

Κανένα γεύμα δεν έχει προκαλέσει τόσα memes από την εποχή του Τελευταίου Δείπνου.

Τη Δευτέρα το βράδυ, ο Λευκός Οίκος υποδέχθηκε την ομάδα των Clemson Tigers για να τους συγχαρεί για την κατάκτηση του κολεγιακού πρωταθλήματος στο αμερικανικό football κι όλη η εκδήλωση, σύμφωνα με τους New York Times, ήταν μία "σκέτη ομορφιά". Πραγματικά δεν χρειάζεται τίποτα άλλο πέρα από μία ματιά για να πειστεί κάθε αναγνώστης για τον ισχυρισμό της εφημερίδας.

Καταρχάς, μετά από μία πρώτη εξέταση των διαφόρων εικόνων που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, διαπιστώνει κανείς ότι στο event υπήρχε ό,τι θα μπορούσε να κάνει το όνειρο ενός εφτάχρονου παιδιού πραγματικότητα: Wendy's, Burger King και McDonald's. Όμως όταν κοιτάξεις ακόμα πιο προσεκτικά, η επιλογή των εδεσμάτων γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή: Domino's πίτσες, τηγανητές πατάτες και λουκάνικα. Μάλιστα όταν αντιληφθείς ότι πέρα από όλα αυτά υπάρχουν και κροκέτες ψαριού δίπλα σε μία ευρεία επιλογή από σάλτσες, τότε είναι δύσκολο να συγκρατήσεις την συγκίνησή σου.

Το σκηνικό μου θυμίζει μία πολύ γνωστή εικόνα: εκείνη του Ιησού Χριστού κατά τη διάρκεια του Τελευταίου Δείπνου. Φυσικά υπάρχουν κάποιες τρανταχτές διαφορές, αφού ο Χριστός είχε ουμανιστική λογική, η δίαιτά του ήταν πολύ υγιεινή αποτελούμενη κυρίως από ψάρια και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είχε πολύ περισσότερα και -κυρίως- δικά του μαλλιά. Α, ναι, κι ο Ιησούς δεν μισούσε όλον τον κόσμο.

Μήπως, λοιπόν, ο Θεάνθρωπος δεν είναι η καταλληλότερη επιλογή για να γίνει σύγκριση; Και πάλι όμως, δεν μπορείς παρά να παραδεχθείς ότι η συγκεκριμένη εικόνα κάνει την φαντασία να οργιάζει. Ή πιο απλά, όπως το είχε τραγουδήσει κι ο Morrissey: such a heavenly way to die (σ.σ: ένας παραδεισένιος τρόπος για να χάσεις τη ζωή σου). Με λίγα λόγια ο Πρόεδρος των Η.Π.Α υποδέχθηκε τους πρωταθλητές του κολεγιακού πρωταθλήματος προσφέροντάς τους το υγρό διατροφικό όνειρο κάθε δεκατριάχρονου εφήβου.

Όπως όμως αποδείχθηκε η ομάδα του Clemson έχει ειδικό διαιτολόγο ακριβώς για να αποφεύγουν οι παίκτες της τέτοιου είδους καταστροφικές υπερβολές. Όμως κανείς δεν τον ρώτησε. Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Donald Trump πήρε προσωπικά την πρωτοβουλία να παραγγείλει ό,τι παρήγγειλε. Ο πρώην μεγιστάνας, 100 burgers, πίτσες και τηγανητές πατάτες! 

Προφανώς το ίντερνετ δεν προλαβαίνει από τη Δευτέρα το βράδυ να φτιάχνει memes και να κάνει tweets με κεντρικό θέμα τον Πλανητάρχη και τις περίεργες επιλογές του. Η φωτογραφία δίνει την αίσθηση ενός βασιλιά που δείχνει το καταθλιπτικό του βασίλειο με περηφάνια: σα να καλεί γουρούνια στην σφαγή, σα να προσκαλεί σε ένα όργιο που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καρδιακή προσβολή.

Τα ειδησεογραφικά μέσα αναφέρουν πως οι αθλητές των Clemson Tigers, τελικά, ευχαριστήθηκαν -ή μάλλον ανέχθηκαν- το γεύμα που τους προσφέρθηκε. Τι ακριβώς όμως ήθελε να δείξει ο Donald Trump με αυτήν την κίνησή του; Σίγουρα δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση το να προσφέρεις κιλά από junk food σε νεαρά παιδιά που αποτελούν αθλητικό πρότυπο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι φιλόξενο το να καλείς κάποιον για φαγητό και να παραγγέλνεις ό,τι πιο junk υπάρχει.

Αν οι Clemson Tigers ήθελαν να γιορτάσουν το επίτευγμά τους με μία κατάδυση στον κόσμο των θερμίδων και των λιπαρών μάλλον θα μπορούσαν να το κάνουν κι από μόνοι τους. Όλα αυτά όμως μοιάζουν μικρά γράμματα για τον Donald Trump, εκείνος έχει ένα πολύ συγκεκριμένο μοντέλο για το αμερικανικό όνειρο στο μυαλό του. Ένα μοντέλο που λίγο έως πολύ εικονογραφείται μέσα από τη φωτογραφία που έγινε viral.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης