Εν τω μεταξύ στο Τόκιο, κάποιος αγόρασε τόνο αξίας €2.700.000

Το ακριβότερο ψάρι της ιστορίας βγήκε στο σφυρί στη ψαραγορά Toyosu.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Ιανουαρίου 2019

Ο Kiyoshi Kimura, ιδιοκτήτης της ιαπωνικής αλυσίδας εστιατορίων Sushi Zanmai (τα περίφημα σουσάδικα που δεν κλείνουν ποτέ καθώς παραμένουν ανοιχτά 24/7, 365 ημέρες το χρόνο) έσπασε κάθε ρεκόρ αγοράς ψαριού στην ιστορία.

Το προηγούμενο Σάββατο βρέθηκε στην ψαραγορά του Τόκιο, Toyosu, και μετά από δημοπρασία κατάφερε να κάνει δικό του έναν σπάνιο γαλαζόπτερο (bluefin) τόνο βάρους 278 κιλών έναντι 333.600.000 γιεν, ποσό που μεταφράζεται σε €2.700.000.

Ήταν η πρώτη δημοπρασία που λαμβάνει χώρα το 2019 στη συγκεκριμένη ψαραγορά. Η Toyosu είναι η νέα αγορά ψαριών της ιαπωνικής μητρόπολης, που διαδέχθηκε τη φημισμένη Tsukiji - ήταν μέχρι πρότινος η μεγαλύτερη ψαραγορά του πλανήτη και ένα από τα πιο συμβολικά μέρη του Τόκιο καθώς και μία από τις δημοφιλέστερες τουριστικές ατραξιόν της πόλης. Η Tsukiji έκλεισε και προσωρινά θα χρησιμοποιηθεί σαν πάρκινγκ για να καλύψει τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. 

"Ο τόνος είναι ολόφρεσκος και φαίνεται τρομερά νόστιμος, αν και νομίζω πως η τιμή του ξέφυγε λίγο. Πίστευα πως θα μπορούσα να τον αγοράσω για 50 ή 60 εκατ. γιεν αλλά κόστισε τα πενταπλάσια" ανέφερε αργότερα σε δημοσιογράφους ο Kimura.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Kimura κατείχε το ρεκόρ των υψηλότερων αγορών για ένα και μόνο ψάρι για έξι συνεχόμενα χρόνια. Αυτό έσπασε το 2017, όταν ο ιδιοκτήτης μίας άλλης αλυσίδας εστιατορίων, αγοράζοντας έναν γαλαζόπτερο τόνο 222 κιλών έναντι €1.700.000.

Το συγκεκριμένο είδος τόνου θεωρείται μία από τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες για σούσι, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η αυξημένη ζήτηση μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την επιβίωση του είδους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear