Τα ελληνικά νησιά, μετά την Μύκονο και τη Σαντορίνη

Διάμαντια του υπέροχου χάους των ελληνικών θαλασσών, που ανακάλυψαν πρόσφατα οι ταξιδιώτες.

Οι editors του ιταλικού Esquire δεν κρύβουν ποτέ την επιθυμία τους να γνωρίσουν τα ελληνικά νησιά, ακόμη και το ιδιαίτερο φετινό καλοκαίρι. Ονειρεύονται μάλιστα την ώρα και τη στιγμή που θα μαζέψουν ήλιο και θα απολαύσουν τη θάλασσα σε κάποιο από αυτά. Όχι απαραίτητα στα πιο δημοφιλή των Κυκλάδων, καθώς (πρόσφατα -δηλαδή την τελευταία τριετία- από ό,τι φαίνεται) ανακάλυψαν και τους υπόλοιπους, κρυμμένους και μη, παραδείσους του Ιονίου και του Αιγαίου. 

Τα ελληνικά νησιά, μετά την Μύκονο και τη Σαντορίνη

Η Μύκονος και η Σαντορίνη βρίσκονται εδώ και χρόνια στα ραντάρ των mainstream ταξιδιωτών από το εξωτερικό, όπως επίσης και η Ίος. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν το φαινόμενο του υπερτουρισμού αλλά και ένα χαμηλότερο κόστος διακοπών, οι Ιταλοί συνάδελφοι καταλήγουν σε εκείνα τα νησιά που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος τους ερχόμενους μήνες, παίρνοντας έτσι μία πραγματική γεύση Ελλάδας, που δεν κοστίζει απαραίτητα ένα νεφρό. Την "έρευνα" των Ιταλών βοηθά το travel agency Sunvil, που προσπαθεί από την πλευρά του να αμβλύνει τη μαζική παρουσία τουριστών στα τρία προαναφερθέντα νησιά (φυσικά, αναζητώντας νέο πελατειακό κοινό) και να βοηθήσει ταξιδιώτες με μικρότερο budget, προτείνοντας μέρη που παρέχουν εξίσου σημαντικές υπηρεσίες και ανάλογου φυσικού κάλλους.

ελληνικά νησιά

"Η τάση αναζήτησης των κρυφών ή μυστικών νησιών ολοένα και μεγαλώνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Από αυτό δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η Ελλάδα, που διαθέτει αρκετά από αυτά. Είτε αναζητά κάποιος έναν τρόπο να αποφύγει τα πλήθη, είτε ένα ήσυχο μέρος για να δει το ηλιοβασίλεμα, το συναίσθημα παραμένει πάντοτε το ίδιο όταν ανακαλύπτει ένα σημείο που δεν γνωρίζουν οι πολλοί" τονίζει από την πλευρά του ο Dudley der Parthog, αντιπρόσωπος της Sunvil στην χώρα μας.

Το πρώτο νησί που προτείνεται είναι τα Κύθηρα, τα οποία παρουσιάζουν και αύξηση της ζήτησης της τάξεως του 340% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2018. Στο νησί των Επτανήσων συνδυάζονται το Ιόνιο με το Αιγαίο, με χαλαρή ατμόσφαιρα και εξαιρετικές παραλίες.

ελληνικά νησιά

Μία ακόμη ολοένα και ανερχόμενη επιλογή είναι η Σάμος (η οποία συγκαταλέγεται όλο και σε περισσότερες ταξιδιωτικές λίστες), που ξεχωρίζει για την εναλλακτική της αύρα, την ιστορία της και τα θαυμάσια κρασιά της αλλά και η Λήμνος, που χαρακτηρίζεται ως το "κρυφό μαργαριτάρι του βόρειου Αιγαίου". 

ελληνικά νησιά

Επίσης, η Κάρπαθος για την οποία αναφέρεται ότι αποτελείται από κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της αγνότερης εκδοχής του ελληνικού καλοκαιριού. Την τιμητική τους έχουν και τα μικρότερα νησιά, όπως η Χάλκη και τα Κουφονήσια (αν και γι' αυτά ήταν αναμενόμενο) και η Τήλος. Τέλος, ειδική μνεία γίνεται για το Μεγανήσι, με highlight του τα υπέροχα νερά.

Συμφωνούμε σε όλα μαζί τους, τονίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν πολλά περισσότερα όμορφα νησιά στην Ελλάδα από όσα ενδεχομένως γνωρίζουν μέχρι τώρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος