5 κόλπα στο Google Maps που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Χρήσιμες και εύκολες στη χρήση λειτουργίες του δημοφιλούς app.

Όλοι, κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν χρησιμοποιήσει Google Maps, με την εφαρμογή να αποδεικνύεται -και να είναι- μία από τις πιο χρήσιμες που υπάρχουν εκεί έξω. Μπορεί να λειτουργήσει ως πλοηγός σε κάθε περίπτωση, με πολύ χαμηλά ποσοστά σφάλματος. Παρότι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές app, ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν να αξιοποιήσουν στο 100% τις υπηρεσίες του. Ακολουθεί μία λίστα με τις πιο ενδιαφέρουσες εξ' αυτών.

To God Mode

Η επιλογή του δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε "υπερφυσική" λειτουργία αλλά με την τρισδιάστατη εικόνα από δορυφόρο (το satellite option αντί του κλασικού χάρτη), που επιτρέπει στο χρήστη να δει σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη από ψηλά. 

5 κόλπα στο Google Maps που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Οffline χάρτες

Μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του Google Maps είναι αυτή που παρέχει τη δυνατότητα σε κάποιον να "κατεβάσει" τους χάρτες που θέλει να χρησιμοποιήσει και να τους αξιοποιήσει χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ ή σε περιοχές που δεν υπάρχει επαρκές σήμα. Για το download αρκεί ένα απλό κλικ στην επιλογή "offline maps" του βασικού μενού. 

Πίσω στο χρόνο

Εκτός από χρήσιμο εργαλείο, το Google Maps δίνει πρόσβαση και σε πιο ιδιαίτερες πληροφορίες, όπως ας πούμε για το πώς έχει αλλάξει ένα μέρος με το πέρασμα των χρόνων. Χρησιμοποιώντας το satellite view, συχνά εμφανίζεται το σύμβολο ενός ρολογιού. Αυτό προσφέρει  τη δυνατότητα να δει κάποιος φωτογραφίες από το πώς ήταν το συγκεκριμένο μέρος κάποια στιγμή παρελθόν. 

Λίστα με αγαπημένα μέρη

Μπαρ και εστιατόρια, πάρκα και μουσεία αλλά και όλα τα μέρη που άπτονται του άμεσου ενδιαφέροντος του χρήστη μπορούν να συμπεριληφθούν σε μία λίστα. Απλά επιλέγοντας το "Your places" από το βασικό μενού και κάνοντας προσθήκη ή προσθήκες. Έτσι, θα είναι εύκολα και άμεσα διαθέσιμα την επόμενη φορά που επιθυμεί να βρεθεί σε αυτά κάποιος. 

ΧΑΡΤΕΣ GOOGLE 2

Έλεγχος της κίνησης στους δρόμους

Από τα πιο χρήσιμα features για όσους οδηγούν και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χάσουν χρόνο στο δρόμο. Αρκετά συχνά, η λειτουργία μπορεί να είναι αυτόματα ενεργοποιημένη (εξαρτάται από συσκευή ή λογισμικό). Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και το σχετικό εικονίδιο στο βασικό μενού.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear