Tenet: H νέα ταινία του Christopher Nolan έρχεται σύντομα

Όλα όσα γνωρίζουμε για τον τόπο συνάντησης της παλιάς με τη νέα γενιά του Χόλιγουντ.

Από indie θρίλερ -"Η παρακολούθηση" (1998), Memento (2000)- και σουπερηρωικές ταινίες -Η τριλογία του Μπάτμαν- μέχρι επιτυχημένα blockbusters -Inception (2010)- και πολεμικά φιλμ, βασισμένα σε αληθινά γεγονότα -"Δουνκέρκη" (2017). Αν μη τι άλλο, ο Christopher Nolan είναι ένας σκηνοθέτης που τολμά και πειραματίζεται, κινούμενος με απίστευτη ευελιξία από το ένα κινηματογραφικό είδος στο άλλο. Με επιτυχία, επίσης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο δύο ταινίες του έχουν "πιάσει" κάτω από 80% στο Rotten Tomatoes.

Σήμερα, μετά από τρία χρόνια σιωπής, έχουμε νεότερα για το νέο πρότζεκτ του 48χρονου Λονδρέζου. Ο τίτλος του είναι Tenet -στα ελληνικά σημαίνει Δόγμα- και χαρακτηρίζεται ως "ένα action movie, μία επική περιπέτεια στον κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας".

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες και θα λάβουν χώρα σε επτά χώρες. Όσον αφορά το καστ, ο Nolan φαίνεται να έχει συγκεντρώσει παλιούς και νέους πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς: Kenneth Branagh και Michael Caine, αλλά και Robert Pattinson, Aaron Taylor-Johnson (Avengers), John David Washington ("Η παρείσφρηση"), Clémence Poésy ("Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς"), Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia.

Η πρεμιέρα του Tenet έχει οριστεί για τις 17 Ιουλίου του 2020.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.