Ο Keanu Reeves παραμένει ένας μαέστρος της ζωής

Οι προσωπικές του επιλογές σπάνε όλους τους λάθους κανόνες της showbiz.

Πριν λίγες μέρες, σε gala που πραγματοποιήθηκε από το μουσείο LACMA στο Λος Άντζελες, τα φλας των φωτογράφων άστραψαν ξανά και ξανά με αφορμή τον Keanu Reeves. Ο Καναδός ηθοποιός περνά μία δεύτερη νιότη, είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα του Χόλιγουντ ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζεται, όχι άδικα, από το κοινό και τα μέσα σαν να αποτελεί την επιτομή του σύγχρονου coolness. Τι δουλειά έχει λοιπόν ο Reeves με μία ηλικιωμένη άγνωστη γυναίκα με άσπρα μαλλιά;

Η προηγούμενη ερώτηση συνοψίζει όλους τους λάθους κανόνες που ισχύουν στη showbiz αλλά και τον τρόπο που δημιουργούνται τα στερεότυπα. Η γυναίκα που συνόδευσε τον ηθοποιό στην τελευταία του εμφάνιση είναι η Alexandra Grant. Μία πολύ σημαντική Αμερικανίδα εικαστικός, δηλαδή, που καταπιάνεται με θέματα που αφορούν την γλώσσα χρησιμοποιώντας άλλα media όπως η ζωγραφική, η γλυπτική και το video art. Σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες κλασικής ομορφιάς και ίσως δείχνει αρκετά μεγαλύτερη από ό,τι πραγματικά είναι. Ε και; Τι πειράζει;

Ο Keanu Reeves παραμένει ένας μαέστρος της ζωής

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε όχι απλά δεδομένο αλλά απαραίτητο ένας star του Χόλιγουντ να συνοδεύεται από μία πολύ νεαρότερή του γυναίκα. Μάλιστα το γεγονός ότι ο Leonardo DiCaprio δεν βγαίνει ποτέ με κορίτσια μεγαλύτερα από 25 χρονών δείχνει σαν να έχει γίνει ο νέος χρυσός κανόνας. Για τέτοιου τύπου όμως στερεότυπα δεν φταίει φυσικά ο DiCaprio -ο οποίος έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει να κάνει- αλλά ο τρόπος που μεταδίδονται αυτές οι ειδήσεις από τα μέσα.


Γιατί, όμως, είναι σημαντική αυτή η προσωπική επιλογή του Keanu Reeves και της Alexandra Grant;


"Είναι κομπλιμέντο αυτό για μένα, επειδή είναι ένα υπέροχο κορίτσι" δήλωσε η 74χρονη Βρετανίδα ηθοποιός, Helen Mirren, όταν ρωτήθηκε για το πώς νιώθει που στο ίντερνετ αναπαράχθηκε λανθασμένα ότι ήταν εκείνη που συνόδεψε τον Reeves στη συγκεκριμένη εμφάνισή του. "Είναι πολύ τυχερή και πιστεύω ότι κι εκείνος είναι πολύ τυχερός" είπε για να κλείσει την φράση της, κόβοντας την όρεξη στα διαδικτυακά trolls που διψούσαν για λίγη ίντριγκα.

Γιατί, όμως, είναι σημαντική αυτή η προσωπική επιλογή του Keanu Reeves και της Alexandra Grant; Καταρχάς διότι δείχνει πόσο πολύ και πόσο συχνά τα φαινόμενα απατούν: Ο ηλικιωμένος της σχέσης είναι εκείνος (55 χρονών) αφού η σημαντική εικαστικός καλλιτέχνις είναι 46 χρονών, εννιά ολόκληρα χρόνια μικρότερή του. Ασυναίσθητα όμως, σχεδόν όλοι, σκεφτόμαστε ότι η εικόνα τους μαζί είναι παράταιρη. Αυτό, προφανώς, συμβαίνει γιατί έχουμε μπολιαστεί (θέλοντας και μη) με ένα μεγάλο χρυσό παραμύθι όσον αφορά το Χόλιγουντ και κυρίως τους άντρες stars.

Ότι, δηλαδή, έχουν υποχρέωση να επιβεβαιώνουν τον ρόλο του αρσενικού κυνηγού που ακόμα κι όταν γεράσει αναζητά νεαρά θηράματα. Είναι περίεργο, αν όχι τρομακτικό, ότι δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε μία τόσο φυσιολογική εικόνα: Ένας 55χρονος άντρας να έχει σχέση με μία σχεδόν συνομήλικη του που δεν διεκδικεί τα σκήπτρα της ομορφιάς. Τελικά, η ζωή είναι πιο απλή αλλά και πιο σημαντική από αυτό που καταναλώνουμε καθημερινά - και ευτυχώς υπάρχουν τύποι σαν τον Reeves για να μας το υπενθυμίσουν.


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.