7 από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ισλανδίας

Η φύση έχει απλόχερα προικίσει το νησί ανάμεσα στην Γροιλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα γνωρίζεις ήδη ότι είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς ταξιδιωτικούς προορισμούς που υπάρχουν. Αν διαβάζεις δε, καιρό το Esquire πιθανότατα θα έχεις ενημερωθεί γιατί μιλάμε για την τέλεια απόδραση, καθώς και μία από τις πιο πλούσιες και υγιείς χώρες του κόσμου. Ενδεχομένως να έχεις ενημερωθεί και για το απόκοσμο τοπίο της, στο οποίο οι παγετώνες συνυπάρχουν με επιβλητικά ενεργά ηφαίστεια. Ασφαλώς, η νησιωτική χώρα ανάμεσα από την Γροιλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πάρα πολλά σημεία που την καθιστούν μοναδική. Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω. 

Strokkur, ο μαγευτικός θερμοπίδακας

7 από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ισλανδίας

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι ο θερμοπίδακας, μάθε ότι πρόκειται για ένα είδος θερμών πηγών που περιοδικά "εκρήγνυνται" και εκτοξεύουν στήλες θερμού νερού. Ο Strokkur, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και τη γεωθερμική περιοχή του ποταμού Hvitá, είναι ένας εκ των πιο εντυπωσιακών. Κάθε 5 με 10 λεπτά το νερό αρχίζει να εκτοξεύεται μέχρι και σε ύψος 20 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους. Αξίζει να αναφερθεί πως ολόκληρη η γύρω περιοχή διαθέτει θερμικές λιμνοθάλασσες, μαύρα ηφαιστειακά πετρώματα, στάχτες και απίστευτα τοπία.

Borgarnes, η πόλη με το πιο καθαρό νερό

ΙΣΛΑΝΔΙΑ 2

75 χιλιόμετρα βόρεια του Ρέικιαβικ, κοντά στο φιόρδ Borgarfjörður, βρίσκεται η μικρή πόλη Borgarnes. Στις πηγές γύρω από αυτή υπάρχει νερό εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Τόσο, που πολλές εταιρείες ποτών προμηθεύονται από εκεί τους υδάτινους πόρους που χρειάζονται για φτιάξουν premium spirits. 

Hvítserkur, o Ισλανδός δεινόσαυρος

ΙΣΛΑΝΔΙΑ 3

Στα βορειοδυτικά της χώρας και στην περιοχή Vatnsnes, υπάρχει ο εντυπωσιακός γεωλογικός σχηματισμός, που είναι γνωστός ως ο δεινόσαυρος ή ο δράκος της Ισλανδίας. Από την ακτή μπορείς να περπατήσεις απευθείας προς αυτόν. Θα πρέπει ωστόσο να είσαι προσεκτικός καθώς η ευρύτερη περιοχή είναι ένας από τους βασικούς βιότοπους των αρκτικών γλάρων. Το εθνικό πτηνό της Ισλανδίας χτίζει εκεί τη φωλιά του και είναι ιδιαιτέρως επιθετικό για όποιον την πλησιάσει. 

Maelifell, το πράσινο ηφαίστειο

ΙΣΛΑΝΔΙΑ 4

Είναι τοποθετημένο στο τέλος του παγετώνα Myrdalsjökull, στη νότια Ισλανδία, είναι ενεργό αλλά δεν έχει ξεσπάσει εδώ και 10.000 χρόνια. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ηφαίστειο να μαγνητίζει το βλέμμα είναι το τέλειο κωνικό του σχήμα αλλά και το γεγονός πως είναι καλυμμένο από ένα παχύ πράσινο στρώμα (κυρίως από βρύα). Το ύψος του φτάνει τα 200 μέτρα και η γενικότερη εικόνα του τριγύρω τοπίου κάνει ακόμη πιο σουρεαλιστική την όψη του. 

Vík, οι τρεις γίγαντες

ΙΣΛΑΝΔΙΑ 5

Το πιο νότιο χωριό της Ισλανδίας, στην ευρύτερη περιοχή του Mýrdal μοιάζει βγαλμένο από καρτ ποστάλ. Στην παραλία του υπάρχουν τρεις επιβλητικοί βράχοι. Ο μύθος λέει ότι οι  Skeussudrangar, Landdrangar και Langhamrar -όπως είναι τα ονόματά τους- ήταν τρία γιγάντια ξωτικά που προσπάθησαν να μπουν σε ένα πλοίο για να εγκαταλείψουν το νησί αλλά μία αρχαία κατάρα τους μεταμόρφωσε σε πετρώματα. Δεν ξέρουμε αν έχει βάση στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο, πάντως αποτελούν από τα πιο Instagramικά σημεία της χώρας.  

Vatnajökull, το παγωμένο μέτωπο

ΙΣΛΑΝΔΙΑ 6

Μιλώντας για την Ισλανδία, δεν μπορούσαμε να παραλείψουμε να κάνουμε μία αναφορά και στους παγετώνες της. Ο Vatnajökull είναι ο πιο εντυπωσιακός εξ' αυτών, καλύπτοντας μία περιοχή 7,9 τετρ. χιλιομέτρων και δημιουργώντας ένα φυσικό πάρκο εξ' ολοκλήρου καλυμμένο με πάγο. Οι εκθαμβωτικές μπλε σπηλιές είναι από τα αδιαμφισβήτητα highlights του.

Seljalandsfoss, ο εξωπραγματικός καταρράκτης

ΙΣΛΑΝΔΙΑ 7

Ένα ακόμη καρτποσταλικό σημείο, όπου η φύση έχει χρησιμοποιήσει μπόλικη από τη φαντασία της. Πρόκειται για έναν από τους ομορφότερους καταρράκτες του κόσμου, που "πέφτει" από ύψος 60 μέτρων σε μία καταπράσινη πλαγιά. 


Διάβασε ακόμη για την πιο cool πόλη της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, την τρελή ιστορία του Νησιού των Τριαντάφυλλων και ποιος είναι ο πιο exclusive παράδεισος του σκι στην Ευρώπη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.