Η Google φέρνει τη νέα εποχή του AR

Σε λίγο καιρό δεν θα μπορείς να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα από την επαυξημένη πραγματικότητα.

Μία επαυξημένη πραγματικότητα συναρπαστική, που δεν αφήνει τίποτα απ' έξω, ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια και -κυρίως- είναι αξιόπιστη. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο και τα τελευταία νέα που έρχονται από την ARCore, την πλατφόρμα της Google δηλαδή που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία εμπειριών AR (augmented reality), αναφέρουν ότι με την εισαγωγή του νέου Google Depth API (σ.σ: διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών), η επαυξημένη πραγματικότητα περνά στο επόμενο επίπεδο: σιγά σιγά δεν θα μπορούμε να την ξεχωρίσουμε από τον πραγματικό χώρο και χρόνο.

Το εξειδικευμένο The Verge παρουσίασε αναλυτικά το θέμα με βάση τις τελευταίες εξελίξεις καταλήγοντας σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Τα αντικείμενα του AR ελάχιστα διαφέρουν πια από τα κανονικά αντικείμενα ενώ η ενσωμάτωσή τους στον χώρο κι η αλληλεπίδρασή τους με ό,τι υπάρχει γύρω τους (όπως οι κουρτίνες ή κάποιο έπιπλο) είναι πια πραγματικά εντυπωσιακή. Το νέο, πανίσχυρο Depth API αλλάζει τα δεδομένα των AR εμπειριών, αφού δείχνει ικανό να διαβάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια στην προσπάθειά του να μας παρουσιάσει μία όσο το δυνατόν πιο "πραγματική" επαυξημένη πραγματικότητα.

Η Google φέρνει τη νέα εποχή του AR

Η Google ετοιμάζει έναν αλγόριθμο που θα δώσει τη δυνατότητα ακόμα και σε συσκευές με μία μόνο κάμερα να μπουν στο παιχνίδι του AR μέσω της ARCore. Φυσικά, θα χρειάζεται να είναι αρκετά καινούργιες και εξοπλισμένες με το τελευταίο Android λογισμικό. Το κοινό, λοιπόν, που απευθύνεται είναι αρκετά μεγάλο αφού υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια smartphones εκεί έξω. Σημαντική σημείωση: Για να αποφευχθούν οι όποιες παρεξηγήσεις, το Depth API απευθύνεται κυρίως, αν όχι μόνο, σε developers.

Ο κολοσσός από το Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνιας δίνει, με άλλα λόγια, ισχυρά εργαλεία στους προγραμματιστές, έτσι ώστε εκείνοι να εξερευνήσουν τις νέες και αχαρτογράφητες ακόμα δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας, με απώτερο σκοπό οι AR εμπειρίες να παραμετροποιηθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι απόλυτα φιλικές προς το κοινό. Ένα απλό παράδειγμα των νέων δυνατοτήτων είναι το εξής: μία μπάλα, στις παλιότερες εκδοχές του AR, ήταν πολύ πιθανό να μην "γκελάρει" σε έναν τοίχο ή να κολλήσει σε ένα χαλί. Αυτό, όμως, τώρα αλλάζει αφού η τεχνολογία αναγνωρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τα υλικά.

Επαυξημένη πραγματικότητα

Κλείνοντας, καλό είναι να αναφερθεί ότι στην παρούσα φάση οι εξελίξεις μπορεί να είναι εντυπωσιακές για τους developers, το κοινό όμως ακόμα δεν μπορεί να αντιληφθεί τεράστιες αλλαγές. Το σημαντικό είναι ότι το πρώτο βήμα έγινε. Το Chrome μάλιστα υπολογίζεται να λειτουργήσει ως πεδίο ερευνών μέσα από ένα app. Μία αξιόπιστη τεχνολογία AR βρίσκεται προ των πυλών. Μένει μόνο να τεσταριστεί για κάποια χρόνια από την Google. Πριν γίνει πραγματικότητα.

Από: Esquire IT


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.