Η αμφιλεγόμενη ιδέα του burger με τηγανητές πατάτες

Η παραλλαγή του παραδοσιακού βρετανικού chip butty προκαλεί αν μη τι άλλο συζητήσεις στις τάξεις των απανταχού foodies.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Φεβρουαρίου 2020

Τα Burger King φημίζονται κυρίως για τα ζουμερά μπιφτέκια εντός των buns τους. Πλέον, ετοιμάζονται να λανσάρουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Και ίσως αμφιλεγόμενο. Πώς αλλιώς θα χαρακτήριζε κάποιος, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ένα σάντουιτς που δεν περιέχει (σχεδόν) τίποτα άλλο εκτός από τηγανητές πατάτες; 

Η δημοφιλής αλυσίδα θέλει να προσθέσει στην γκάμα της μία εντελώς burger free επιλογή, η οποία έχει ξεκινήσει να κάνει την εμφάνισή της στα καταστήματα των Burger King, στη Νέα Ζηλανδία. To Chip Butty (σ.σ. πήρε το όνομά του από το παραδοσιακό βρετανικό σάντουιτς με τηγανητές πατάτες, brown sauce, κέτσαπ, μαγιονέζα και ξύδι βύνης) του νέου μενού που φέρει την ονομασία Change Range κοστίζει 2 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, δηλαδή περίπου €1,20, όντας μία εξαιρετικά προσιτή οικονομικά επιλογή. Εκτός από τις -λαχταριστές είναι η αλήθεια- french fries του brand, εντός των δύο σουσαμένιων buns υπάρχουν ακόμη μαγιονέζα και κέτσαπ. Και αυτό είναι όλο. 

Το δημοφιλές στην χώρα της Ωκεανίας site The Spinoff δεν δίστασε να κάνει ένα review γι' αυτό το έδεσμα, αναφέροντας πως "πρόκειται για μία πραγματικά σπουδαία ιδέα. Έχει τις ιδανικές ποσότητες και αναλογίες μαγιονέζας και σάλτσας ντομάτας, όπως ασφαλώς και τηγανητής πατάτας. Για εμάς, θα έπρεπε να ενταχθεί σε ένα ειδικό, ίσως και κρυφό μενού. Πρόκειται για ένα side, όπως για παράδειγμα είναι και τα onion rings, που αν προστεθεί στο εσωτερικό ενός burger μπορεί να το αναβαθμίσει αισθητά. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε και την απουσία του μπιφτεκιού. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα πάρτι υδατανθράκων, που είναι πολύ φθηνό. Μία καλή ιδέα θα ήταν να ενταχθεί σε ένα μενού που θα σερβίρεται σε όσους έχουν πιει λίγο παραπάνω".

Από την πλευρά της, η marketing director των Burger King Katie Evans αρκέστηκε να πει πως "είναι ένα πραγματικό game changer και είμαστε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Η ζήτηση στην Ευρώπη είναι υψηλή και ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αναμένεται σύντομα". Θέση για τα τεκταινόμενα πήρε και η βρετανική έκδοση του Eater, που απλά, λιτά και περιεκτικά το χαρακτηρίζει ως ένα chip butty για δειλούς. Για την ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που η Burger King τοποθετεί τηγανητές πατάτες εντός ψωμιού. Μέχρι το 2013, υπήρχε κατά καιρούς στο μενού της και ένα burger με πραγματικό μπιφτέκι, συν τις french fries.


Διάβασε ακόμη για την τέλεια σάλτσα με λουκάνικο, 5 απίθανα αθηναϊκά burgers και πώς θα τα φας αμέσως, το classy και νόστιμο Twenty One και τα οσκαρικά noodles των Παράσιτων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας