Η απιστία δεν είναι απαραίτητα γένους θηλυκού

Το κάθε φύλο την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Και αυτό φέρνει προβλήματα.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 27 Φεβρουαρίου 2020

Η ευτυχία δεν είναι δεδομένη σε μία σχέση ενώ η απιστία βρίσκεται πάντα μερικά μέτρα μακριά. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι καιροφυλακτεί. Ακόμα και όταν δεν το θες μπορεί να σου τύχει – ή να είσαι εσύ εκείνος που την προκαλεί. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μία έρευνα του 2015, η οποία κατέληξε στο εντυπωσιακό συμπέρασμα ότι το 45% των αντρών έχουν υποπέσει στο ύψιστο παράπτωμα ενώ αντίστοιχα, μόλις, το 21% των γυναικών.

Μάλιστα τα dating apps δεν έχουν βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού τουλάχιστον στο Tinder, το 42% των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν δεν είναι ούτε καν single. Το τοπίο είναι αρκετά μπερδεμένο αν όχι θολό. Κάτι που κατάφερε να αποδείξει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας, μέσα από έρευνα του που εξέτασε τον αντίκτυπο της απιστίας και το κατά πόσο το αρσενικό και το θηλυκό φύλο την αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο.

Η απιστία δεν είναι απαραίτητα γένους θηλυκού

Στην έρευνα συμμετείχαν 92 ετερόφυλα ζευγάρια, στα οποία ζητήθηκε να περιγράψουν τα συναισθήματά τους με βάση τα εξής δύο σενάρια: Στο πρώτο, κάποιος ή κάποια πηγαίνει σε ένα πάρτι και καταλήγει να φλερτάρει έντονα ή να χορεύει προκλητικά με κάποιον ή κάποια άγνωστη ενώ στο δεύτερο, κάποιος ή κάποια πηγαίνει σε ένα πάρτι και καταλήγει να κάνει σεξ με κάποιον ή κάποια άγνωστη. Τα ζευγάρια βρέθηκαν στον ρόλο τόσο του "θύτη" όσο και του "θύματος" και απάντησαν αντίστοιχα.

Κάπου εδώ, είναι που προκύπτουν τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας. Γενικά, όσοι είχαν διαπράξει νοητά απιστία, είτε σε πνευματικό είτε σε σωματικό επίπεδο, δυσκολεύονταν να πειστούν ότι η άλλη πλευρά τελικά τους συγχώρεσε. Εκεί, όμως, που φάνηκε η βασική διαφορά είναι ότι οι πλειονότητα των αντρών δεν αντιλήφθηκε το έντονο φλερτ ως απιστία από πλευράς τους, ενώ, αντίθετα, η πλειονότητα των γυναικών θεωρούσε ότι το ταίρι τους δε θα τους συγχωρούσε ποτέ κάτι τέτοιο.

Οι άντρες ένιωθαν να απειλούνται πολύ περισσότερο από τη σωματική απιστία και την ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη, και τα δύο όμως φύλα θεωρούσαν πολύ βλαβερή για μία σχέση αυτήν την κατάσταση. Τελικά, αυτό που προέκυπτε είναι ότι στο ζήτημα "απιστία", ακόμα και όταν τα δύο φύλα συμφωνούν, τη ζυγίζουν τελείως διαφορετικά και με μάλλον άλλα κριτήρια. Έτσι, οι παρανοήσεις είναι συχνές και αρκετές φορές μπορούν να αποβούν μοιραίες για μία σχέση.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.