Οδηγός συμβίωσης στα χρόνια του κορονοϊού

Ή πώς δε θα χωρίσεις όταν τελειώσει η καραντίνα.

Στις ανθρώπινες σχέσεις υπάρχει μία περίοδος που δε θες να αποχωριστείς ούτε για μία στιγμή τον άλλο. Αυτό στην αρχή. Μετά έρχεται η συνήθεια, οι ρυθμοί πέφτουν, υπάρχει κάποιες φορές ρουτίνα, η αγάπη όμως είναι πιο σημαντική και, ύστερα, κάποια στιγμή έρχεται ο κορονοϊός και η καραντίνα. Τα δεδομένα αλλάζουν τελείως και υπάρχει κίνδυνος κάθε ώρα και στιγμή να συμβεί κάτι πραγματικά κακό. 

Το τι μπορεί να προκαλέσει ο εγκλεισμός στο ανθρώπινο μυαλό το έχουμε δει να περιγράφεται με τα πιο ζοφερά χρώματα στη Λάμψη του Stanley Kubrick. Για να μη φτάσεις μέχρι εκεί, όμως, και για να μη χωρίσεις με το που τελειώσει η καραντίνα ακολουθεί ένα απλός, πρακτικός οδηγός συμβίωσης. 

Μάθε να ακούς

Δεν έχει κανέναν άλλον άνθρωπο αυτήν τη στιγμή εκτός από σένα. Δεν έχεις κανέναν άλλον άνθρωπο αυτήν τη στιγμή εκτός από εκείνη. Η λεκτική επικοινωνία είναι απολύτως απαραίτητη, δεν αρκεί μόνο η σωματική. Χρειάζεται, λοιπόν, εκτός από το εκδηλώνεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, να δίνει το ίδιο περιθώριο και στην άλλη πλευρά.

Μην πετάς πράγματα παντού

Οδηγός συμβίωσης στα χρόνια του κορονοϊού

Δυστυχώς, πρέπει να περνάς περίπου 23 ώρες τη μέρα στο σπίτι. Δε θα πας σε κάποιο μπαρ, δε θα πάει για καφέ με τις φίλες της, δε θα πάτε μαζί για φαγητό ή σινεμά. Το μοναδικό πράγμα που σας έχει μείνει είναι το σπίτι σας. Μην καταστρέφεις το μοναδικό πράγμα που σας έχει μείνει.

Αρνητισμός, αυτός ο θανάσιμος κίνδυνος

Ναι, είναι αλήθεια, στην παρούσα φάση είναι τρομερά δύσκολο να κρατήσεις μακριά τις αρνητικές σκέψεις. Κατακλύζουν το μυαλό σου και σχεδόν όλη μέρα δεν ακούς τίποτα άλλο. Αν, όμως, δε δείξεις κουράγιο και δύναμη θα σε πάρει από κάτω. Και ύστερα θα πάρει και εκείνη από κάτω. Και δε θα υπάρχει κανείς να σας τραβήξει μακριά από τον βούρκο στον οποίο θα έχετε βυθιστεί. 

Κάνε ένα καθημερινό πλάνο

Πλάνο Lego

Σε καταστάσεις περιορισμένου χώρου και άπλετου χρόνου είναι πολύ εύκολο να χαθείς. Μάλιστα το γεγονός ότι δουλεύεις/δουλεύετε από το σπίτι δε βοηθά καθόλου την κατάσταση. Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σε σώσει (και ίσως να σώσει τη σχέση σου) είναι ένα αυστηρό καθημερινό πλάνο: Ένα πλάνο που διαχωρίζει τη δουλειά από τη διασκέδαση, ένα πλάνο που θα έχει μέσα γυμναστική και μαγείρεμα σε συγκεκριμένες ώρες, ένα πλάνο για να αντέξετε τον εγκλεισμό.

Ευγένεια, αυτό το πολύτιμο αγαθό

Θα μαλώσετε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα πρέπει όμως να θυμάσαι ακόμα και όταν τα νεύρα σου θα έχουν σπάσει και ο θυμός θα κυριεύει το κεφάλι σου ότι η ευγένεια είναι μισή αρχοντιά. Αν καταφέρεις να συγκρατήσεις τους "κακούς" χαρακτηρισμούς και να μη φτύσεις δηλητήριο, αυτό είναι κάτι που θα εκτιμηθεί δεόντως μετά το τέλος της καραντίνας.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.