Τα καλύτερα boat shoes του καλοκαιριού

Απαραίτητα για να αναδειχθείς βασιλιάς του καταστρώματος και να ξεχωρίσεις με ναυτικό στυλ.

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και το φετινό, το ναυτικό στυλ είναι εδώ, εύκολο στους συνδυασμούς, ενωμένο και δυνατό, με τα boat shoes να αποτελούν τα μόνα υποδήματα άξια να το ολοκληρώσουν ευπρεπώς. Για να αναδειχθείς "βασιλιάς του καταστρώματος" δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις μία καλή συλλογή από λευκά παντελόνια, μαρινιέρες και κοντομάνικα πόλο, να προσθέσεις κατά βούληση άλλα αξεσουάρ όπως μαντίλια, καπέλα ή γυαλιά ηλίου και να κοτσάρεις από κάτω ένα ζευγάρι καλοφτιαγμένα boat shoes.

Ένα παπούτσι για πολλές περιστάσεις

Ένα ζευγάρι boat shoes μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο τόσο σε μία βόλτα εκεί που σκάει το κύμα, στην παραλία ή την προκυμαία, όσο και σε μία έξοδο για μπύρες με τους φίλους σου, αλλά και σε ένα δείπνο στο νησί ή σε ένα ταξίδι ή μία εκδρομή δια θαλάσσης.

Η ιστορία του πιο στιλάτου καλοκαιρινού ανδρικού υποδήματος

Τα πρώτα boat shoes δημιουργήθηκαν το 1935 από τον Paul Sperry, έναν Αμερικανό μεγιστάνα με πάθος για την ιστιοπλοΐα, ο οποίος έψαχνε για τα τέλεια υποδήματα που δεν θα γλιστρούσαν στο κατάστρωμα. Η λύση ήρθε στη μορφή μίας λαστιχένιας και αυλακωτής σόλας, που πρόσφερε καλή υποστήριξη. Έτσι, από το σπουδαίο καπρίτσιο ενός πλουσίου ανδρός, πλέον όλοι εμείς μπορούμε να απολαμβάνουμε αυτά τα στιλάτα υποδήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μάλιστα, για να πάρουμε ιδέες για τα boat shoes που θα φορέσουμε φέτος, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες επιλογές του ισπανικού Esquire

Από καφέ σουέντ δέρμα, της Sebago

Τα καλύτερα boat shoes του καλοκαιριούΈνα κλασικό και ποιοτικό μοντέλο το οποίο μπορείς να το φοράς με το αγαπημένο σου τζην και ένα overshirt για ένα χαλαρό καθημερινό look που θα σε συντροφεύσει σε μία βόλτα στην πόλη. Για έξτρα cool vibes, απλώς φόρεσε ένα ζευγάρι Wayfarer γυαλιά ηλίου.

Από δέρμα σε ναυτικό μπλε χρώμα, του ισπανικού brand Pielsa Shoes

BOAT SHOESΤα τέλεια boat shoes για να τα φοράς με τα λευκά σου παντελόνια, αλλά και όλα σου τα παντελόνια που έχουν πιέτες. Ιδανικά, σέταρέ τα με ένα πόλο μπλουζάκι με κοντό μανίκι στην ίδια απόχρωση με αυτά.

Σε ανοιχτό γαλάζιο χρώμα με σόλα sneaker, της Sperry Top-Sider

BOAT SHOESΈνα μοντέρνο ζευγάρι από το ιστορικό αμερικανικό brand υποδημάτων που δημιούργησε τα πρώτα boat shoes στην ιστορία του κόσμου (όλου). Πιο σπορ σε στυλ από το αυθεντικό, χάρη στο ξεχωριστό του χρώμα μπορείς να το σετάρεις με όλες τις παστέλ αποχρώσεις του κίτρινου, του ροζ και του πράσινου που τόσο σου αρέσει, θέλουμε να πιστεύουμε, να φοράς το καλοκαίρι.

Από καφέ νουμπούκ δέρμα, της Ugg

BOAT SHOESΈνα ακόμα κλασικό μοντέλο σε υπέροχη απόχρωση και από premium δέρμα, το οποίο το φανταζόμαστε ήδη φορεμένο με ένα πράσινο σορτς και ένα ντένιμ τζάκετ σε όλες τις πρωινές σου βόλτες στην εξοχή.

Το τρίχρωμο της ισπανικής εταιρείας Emidio Tucci

BOAT SHOESΑν έχεις ήδη μία μίνι συλλογή από boat shoes σε όλα τα βασικά χρώματα, τότε ίσως να έχει έρθει η ώρα να επεκταθείς και σε λιγότερο συμβατικές (;) επιλογές, όπως είναι αυτό το ζευγάρι το φτιαγμένο από ναυτικά μπλε, κόκκινα και λευκά τμήματα. 

> Διάβασε ακόμα: 3 ρετρό αξεσουάρ για διακοπές εν πλω

Σε μαρούν απόχρωση με λαστιχένια σόλα, του ισπανικού brand Green Coast

BOAT SHOESΑν γενικά δεν το έχεις ούτε με το ελάχιστα πιο "κυριλέ" ντύσιμο και κυκλοφορείς παντού με sneakers, τότε αυτό το όμορφο και ιδιαίτερο ζευγάρι θα σε σώσει σε όλα τα καλοκαιρινά events, όπως στις βαπτίσεις. Μπορείς να το σετάρεις άνετα με ένα chinos παντελόνι σε ναυτικό μπλε χρώμα και ένα άσπιλα λευκό κοντομάνικο πόλο.

> Διάβασε ακόμα: Η αλμυρή ιστορία της μαρινιέρας

Από δέρμα σε ναυτικό μπλε χρώμα και σκούρα λαστιχένια σόλα, του ιστορικού μαγιορκέζικου brand Lottusse 

BOAT SHOESΈνα ακόμα κλασικό μοντέλο από το οποίο δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από πάνω του είναι αυτό το κατασκευασμένο από δέρμα σε ναυτική μπλε απόχρωση. Ένα διαχρονικό παπούτσι που στην Ισπανία το έχουν "λιώσει" πολλές γενιές αντρών, ενώ οι σύγχρονοι δανδήδες το φορούν στην παραλία μόνο με ένα μονόχρωμο μαγιό και ένα λευκό T-shirt.


Φωτογραφίες: (c) El Corte Inglés

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.