Παντελόνι ή βερμούδα;

Το στιλιστικό δίλημμα του καλοκαιριού.

Αρχικά, ας συμφωνήσουμε όλοι στο εξής: το αν θα επιλέξεις τους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε να φορέσεις μακρύ ή κοντό παντελόνι/βερμούδα/σορτς δεν εξαρτάται από το πόσο υψηλή είναι η εξωτερική θερμοκρασία, αλλά αποκλειστικά και μόνο από την περίσταση, που επιβάλλει πάντα -καλώς ή κακώς- το ανάλογο dress code. Αν για παράδειγμα έξω σκάει ο τζίτζικας και εσύ έχεις να πας γραφείο ή σε επαγγελματικό ραντεβού καταλαβαίνεις ότι είναι άστοχο έως επικίνδυνο να εμφανιστείς με βερμούδα, ας είναι και tailored. Εν αντιθέσει, μια χαλαρή πρωινή ή βραδινή βόλτα ενδείκνυται για να συνδυάσεις μια βερμούδα με t-shirt ή polo μπλουζάκι και τα αγαπημένα σου sneakers, δερμάτινα ή από καμβά. 

Υπάρχουν λοιπόν πολλοί τρόποι να επιβιώσεις στιλιστικά το καλοκαίρι στην πόλη με κομψότητα, γιατί κακά τα ψέματα όλοι οι δρόμοι δεν θα οδηγούν σε κάποια παραλία, αλλά στην επαγγελματική σου εστία, τουλάχιστον μέχρι να βγεις σε άδεια. Οι υφές των υφασμάτων, τα χρώματα και οι ενδυματολογικοί συνδυασμοί μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις μια κομψή, προσεγμένη εμφάνιση είτε επιλέξεις να φορέσεις παντελόνι, είτε σορτς και παράλληλα, να αισθάνεσαι δροσερός.

Παντελόνι ή βερμούδα;

Πάντως, η επιλογή που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνεις είναι να επενδύσεις σε skinny παντελόνια, που παγιδεύουν τη θερμότητα και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και σε στενές, κοντές βερμούδες, που αφαιρούν πόντους στυλ από το look σου και παραπέμπουν στις αντίστοιχες γυναικείες. Ένα σορτς δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ στενό, ούτε πολύ φαρδύ, αλλά να έχει κλασική, ίσια γραμμή, που αγκαλιάζει αρμονικά το σώμα. Όσον αφορά στο μήκος του τώρα, το σωστό είναι το εξής: Να είναι δηλαδή πάνω και όχι κάτω από το γόνατο. Για παράδειγμα, ένας άντρας με κανονικό ανάστημα γύρω στο 1,75μ. θα επιλέξει ένα σορτς που τελειώνει περίπου 12 με 17 εκατοστά πάνω από το γόνατο.

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΒΕΡΜΟΥΔΑ

Το παντελόνι που θα φορέσεις στις μεγάλες ζέστες

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΒΕΡΜΟΥΔΑ

Δεν είναι άλλο από το chino. Το ελαφρύ, ποιοτικό, καλοσχεδιασμένο υφασμάτινο παντελόνι που αντικαθιστά την άνοιξη και το καλοκαίρι τα κλασικά jeans, προκειμένου να προσφέρει άνεση και ελευθερία κινήσεων στις ενδυματολογικές σου επιλογές. Κυκλοφορεί στην αγορά σε αμέτρητες χρωματικές αποχρώσεις, από τις πιο κλασικές και ουδέτερες μέχρι τις πιο τολμηρές και ζωντανές. Γνώμη μας, να επενδύσεις καλύτερα σε ουδέτερες αποχρώσεις (λευκό, μπεζ, γκρι, μπλε) ή παστέλ, ώστε να μην δυσκολεύεσαι στους συνδυασμούς όταν στόχος σου είναι να δημιουργήσεις ένα casual chic look, φορώντας για παράδειγμα πουκάμισο, σακάκι και ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, όπως loafers και derbies (εννοείται πως τα chinos ταιριάζουν ιδανικά και με sneakers).

Δύο πράγματα να προσέξεις:

  1. τα μπατζάκια σου να τελειώνουν στο σημείο που ξεκινά το παπούτσι
  2. να επιλέξεις ένα chino χωρίς πιέτες αν είσαι αδύνατος και με πιέτες αν έχεις γεμάτους μηρούς.

Μια επίσης κομψή, άνετη, αλλά περισσότερο formal παντελονάτη επιλογή είναι εκείνη του tailored pants (παντελόνι κοστουμιού) σε μοντέρνα γραμμή, που αγκαλιάζει το σώμα και αναδεικνύει τα αδύνατα και κανονικά σώματα ή σε κλασική γραμμή που κολακεύει ιδανικά τα γυμνασμένα κορμιά και όσους έχουν περιττά κιλά σε περιφέρεια και μηρούς. Και στις δύο περιπτώσεις, προτίμησε ένα κοστούμι που να είναι κατασκευασμένο από 100% βαμβάκι ή από βαμβάκι και λινάρι, ώστε να είσαι άνετος και δροσερός, ακόμη και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες, ενώ χρωματικά ασφαλείς επιλογές αποτελούν το μπεζ, το navy blue, το ανθρακί, το λευκό. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.