Κουβανέζικα πουκάμισα και φέτος το καλοκαίρι

Ναι στους τεράστιους γιακάδες και στα πολύχρωμα σχέδια.

Αν θέλεις ατμόσφαιρα από την Αβάνα των 50s, φέτος μπορείς να τη ζήσεις χωρίς φόβο και πάθος. Ενώ κανείς δεν το περίμενε, τα πουκάμισα σε κουβανέζικο στυλ επανήλθαν δριμύτερα φέτος το καλοκαίρι. Μπορείς λοιπόν να ντυθείς για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες σαν τον Scarface χωρίς να φοβάσαι τον αρνητικό σχολιασμό από φίλους και γνωστούς.

Γνωστά και ως bowling shirts, έχουν τον πολύ χαρακτηριστικό τεράστιο γιακά (γνωστό και ως cuban collar) με το σχήμα με V να δεσπόζει. Άλλοτε γεμάτα από γεωμετρικά σχέδια -για τους πιο συντηρητικούς- κι άλλοτε σε μια πανσπερμία χρωμάτων, σχεδίων, λουλουδιών και άγριων ζώων -για τους πιο τολμηρούς- κουβαλούν μαζί τους όλο τον αέρα της Καραϊβικής.

Κουβανέζικα πουκάμισα και φέτος το καλοκαίρι
Gucci

Όσο όμως κι αν σε γοητεύουν θέλουν λίγη προσοχή στον συνδυασμό τους, διότι δεν είναι δύσκολο να καταλήξεις να θυμίζεις λίγο τσίρκο. Ως γνωστόν το γούστο από το κακό γούστο χωρίζεται με μια λεπτή κόκκινη γραμμή. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για αυτό;

Louis Vuitton κουβανέζικο πουκάμισο
Louis Vuitton

Το ιδανικό τους ταίρι είναι τα λινά παντελόνια, ή έστω κάποιο αντίστοιχο πολύ λεπτό ύφασμα κατάλληλο για τις υπερβολικές θερμοκρασίες κατά τους θερινούς μήνες. Μπορείς όμως, αν θες να κάνεις την απόλυτη 50s εμφάνιση, να τα συνδυάσεις με ανοιχτόχρωμο τζην και sneakers.

Prada Κουβανέζικο πουκάμισο
Prada

Όχι, βέβαια, ότι σου απαγορεύει κανείς να τα βάλεις σε μια πιο formal εκδοχή τους: στο γραφείο, με υφασμάτινο παντελόνι και μοκασίνια. Πάντα όμως να έχεις στο μυαλό σου πώς θέλουν ειδική μεταχείριση εξαιτίας των έντονων χρωμάτων τους. Το γράψαμε και πιο πριν, θες αναβαθμίσεις το στυλ σου με αυτά κι όχι να γίνεις το αστείο της παρέας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα