Τα μικρά στιλιστικά λάθη που εύκολα μπορείς να αποφύγεις

Τα πάντα κρίνονται στην λεπτομέρεια.

Στον κόμπο της γραβάτας, στο μήκος του παντελονιού, στην επιλογή της κάλτσας. Το στυλ, το καλό γούστο και το χτίσιμο ενός κομψού συνόλου κρύβονται στις λεπτομέρειες. Στις μικρές εκείνες πινελιές που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Αν δεν τους δώσει την πρέπουσα σημασία σε χαντακώνουν στιλιστικά. Αν πάλι τους φερθείς με σεβασμό θα σε ανταμείψουν και με το παραπάνω.

Την προσοχή σου παρακαλώ για τα μικρά στιλιστικά λάθη και τον τρόπο για να τα αποφύγεις απλά και όμορφα.

Οι φουσκωμένες τσέπες

Υπάρχει λόγος που υπάρχουν οι τσάντες. Και μπορεί οι γυναίκες να το γνωρίζουν πολύ καλά, οι άντρες ωστόσο επιμένουν να αγνοούν την ύπαρξή τους, παραγεμίζοντας τις τσέπες του τζάκετ/μπουφάν τους και εκείνες του παντελονιού τους με όλα τους τα υπάρχοντα: από το πορτοφόλι και τα κλειδιά μέχρι το κινητό και τις κάρτες τους.

Το μποξεράκι

Τα μικρά στιλιστικά λάθη που εύκολα μπορείς να αποφύγεις

Το πλεονέκτημά του πιο κλασικού εσωρούχου είναι και το μειονέκτημά του: Η ευελιξία κινήσεων που προσφέρει χάρη στην φαρδιά γραμμή του έχεις ως αποτέλεσμα το να διαγράφει μέσα από τα παντελόνια και γενικότερα να παραμορφώνει το σώμα.

Το μήκος του παντελονιού

Πολύ μακρύ και καλύπτει το παπούτσι. Πολύ κοντό με τον αστράγαλο σε κοινή θέα. Συνήθως κάτι από τα δύο συμβαίνει με το μπατζάκι του παντελονιού, είτε πρόκειται για τζην, είτε για παντελόνι κοστουμιού.

Το λάθος μέγεθος

Το καινούργιο σακάκι σε τραβάει στην πλάτη και στη μασχάλη κάθε φορά που κουνάς τα χέρια σου ή μήπως το τζην παντελόνι είναι έτοιμο να σκιστεί κάθε φορά που κάθεσαι; Ό,τι κι αν συμβαίνει από τα δύο υποδεικνύει ότι πήγε στραβά κατά τη διάρκεια αγοράς του. Μπορεί ο λόγος να ήταν ότι βαριέσαι το δοκιμαστήριο και το βάλε – βγάλε ή ότι θέλεις να δείχνεις πιο αδύνατος, οπότε αγοράζεις ρούχα ένα νούμερο μικρότερο για να σε "μαζεύουν" ή ένα νούμερο μεγαλύτερο για να καμουφλάρεις τα πάχη σου τα κάλλη σου.

Η υπερβολή στους συνδυασμούς

Για την ακρίβεια, η εμμονή στο να ταιριάζουν τα πάντα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, η γραβάτα με το ποσέ και η ζώνη με το παπούτσι. Λέμε "όχι" σε ένα αδιάφορο, βαρετό και παρωχημένο look για να φέρουμε την sprezzatura στο στυλ μας.

Η υπερβολή στα αξεσουάρ

ΣΤΙΛΙΣΤΙΚΑ ΛΑΘΗ

Πρόσεξε πρώτον, να μην φοράς πολλά αξεσουάρ -ναι, είναι το αλατοπίπερο του στυλ και γι' αυτό ακριβώς πρέπει να ρίχνεις τη σωστή δόση στο σύνολό σου- και δεύτερον, να συνδυάζεις όμορφα τα χρώματα και τις υφές ανάμεσα στα αξεσουάρ και τα ρούχα.

Οι λεκέδες στο λευκό πουκάμισο/t-shirt

Την επόμενη φορά που θα φορέσεις το καθαρό λευκό πουκάμισό σου, φρόντισε να τσεκάρεις πρώτα αν είναι πράγματι καθαρό. Ο ιδρώτας προκαλεί τη δημιουργία κίτρινων λεκέδων σε μασχάλες, γιακά και μανσέτα.

Η επιλογή της κάλτσας

ΣΤΙΛΙΣΤΙΚΑ ΛΑΘΗ

Κάποτε, οι αντρικές κάλτσες έπρεπε να είναι αόρατες. Σήμερα, είναι μέρος του συνόλου. Τι να προσέξεις; Δύο πράγματα: Πρώτον, να είναι τόσο ψηλές, ώστε να μην αποκαλύπτουν τη γάμπα σου όταν κάθεσαι και σηκώνεται το παντελόνι και δεύτερον, να είναι εκκεντρικές ή σε χρώμα ή σε σχέδιο. Αν φοράς ένα μπλε, γκρι ή σκουρόχρωμο ρούχο γιατί να μην επιλέξεις ένα ζευγάρι κάλτσες σε κίτρινο χρώμα;

Η επιλογή του t-shirt

Προτίμησε ένα με στρογγυλή λαιμόκοψη αντί εκείνου με τη V και χρησιμοποίησέ το για να δημιουργήσεις ένα layering σύνολο, φορώντας το μέσα από πουλόβερ με επίσης στρογγυλό λαιμό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα