Πιε ντε πουλ, η κομψή εναλλακτική του καρό

Ένα κατεξοχήν χειμωνιάτικο καρό σχέδιο που ντύνει με τον πιο σοφιστικέ τρόπο παλτό, πουλόβερ και κασκόλ.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 05 Φεβρουαρίου 2020

Καρό σχέδια υπάρχουν πολλά. Το ίσως πιο γνωστό είναι το tartan, ελληνιστί το σκοτσέζικο καρό με τις χαρακτηριστικές κάθετες και οριζόντιες γραμμές διαφορετικού μεγέθους, βαμμένες στις αποχρώσεις του κόκκινου, πράσινου, μπλε, λευκού, μαύρου και κίτρινου. Κι αν το tartan είναι το πιο κλασικό check print, το πιε ντε πουλ είναι αναμφίβολα το πιο φινετσάτο και στιβαρό.

Πιε ντε πουλ ή αλλιώς houndstooth

Πιε ντε πουλ, η κομψή εναλλακτική του καρό

Οι Γάλλοι το περιγράφουν ως ''το πόδι του πουλιού'' (pied de poule). Οι Άγγλοι ως ''το δόντι του κυνηγόσκυλου'' (houndstooth). Πρόκειται για ένα μάλλινο σχέδιο που ανήκει στην οικογένεια των καρό και συναντάται κυρίως σε μαύρο με λευκό ή σε μπεζ με καφέ χρωματικό συνδυασμό.

Αν και προέρχεται από τη Σκωτία, η δημοφιλία του εκτοξεύθηκε όταν το 1885 το κατάστημα De Pinna στη Νέα Υόρκη συμπεριέλαβε το συγκεκριμένο ύφασμα στις αντρικές και γυναικείες δημιουργίες του. Οι οίκοι μόδας που τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη στο πιε ντε πουλ είναι ο Christian Dior και ο Alexander McQueen.

Το πιε ντε πουλ παλτό

ΠΙΕ ΝΤΕ ΠΟΥΛ

Εν αντιθέσει με το σκοτσέζικο καρό, το πιε ντε πουλ είναι λιγότερο διακριτικό σαν σχέδιο, αποπνέοντας ένα ρετρό αέρα με 60s επιρροές. Συνεπώς, η καλύτερη επιλογή για να το φορέσεις σε παλτό είναι να προτιμήσεις ένα κομμάτι, όχι στον κλασικό χρωματικό συνδυασμό του μαύρου με το λευκό, αλλά στο γήινο και σαφώς πιο "ήσυχο" του μπεζ με το καφέ και των διαφόρων αποχρώσεών τους.

Το πιε ντε πουλ σακάκι

ΠΙΕ ΝΤΕ ΠΟΥΛ

Εδώ, το ασπρόμαυρο πιε ντε πουλ σχέδιο είναι εκείνο που αξίζει να επιλέξεις, λόγω του κλασικού και στιβαρού χαρακτήρα του. Συνδύασέ το με κλασικές αξίες, όπως είναι το λευκό πουκάμισο, το μαύρο παντελόνι κοστουμιού, το παπιγιόν -ταιριάζει καλύτερα από την γραβάτα- και ένα ζευγάρι δερμάτινα δετά παπούτσια, όπως είναι τα oxfords για μία επίσημη εμφάνιση.

Το πιε ντε πουλ παντελόνι

ΠΙΕ ΝΤΕ ΠΟΥΛ

Μία πιο τολμηρή επιλογή είναι να φορέσεις το πιε ντε πουλ σε παντελόνι, είτε με παντελόνι, πλεκτό πουλόβερ και δερμάτινες μπότες για ένα casual look, είτε με ένα μονόχρωμο σακάκι, πουκάμισο και "καλά" παπούτσια για formal περιστάσεις.

Ο "χρυσός" κανόνας για να συνδυάζεις σωστά το πιε ντε πουλ

Λόγω του "θορυβώδες" σχεδίου του και του έντονου κοντράστ των αποχρώσεων που το συνθέτουν, το πιε ντε πουλ επιζητά τη μονοχρωμία στους χρωματικούς συνδυασμούς, όπως επίσης και τα "απλά", λιτά υφάσματα στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς. Το ίσως μοναδικό print που του ταιριάζει χωρίς να προκαλεί "παραφωνία" στο σύνολο είναι οι κάθετες ρίγες.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.