Ένας σύντομος οδηγός για να αγοράζεις κοστούμι online

Το ζητούμενο είναι οι ελάχιστες έως καθόλου επιδιορθώσεις.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 03 Οκτωβρίου 2019

Καμία βόλτα στα μαγαζιά, καμία ουρά σε δοκιμαστήρια και σε ταμεία, κανένα χάσιμο χρόνου. To online shopping έχει απλοποιήσει τις αγορές σε τέτοιο βαθμό, που μπορείς να ψωνίσεις τα πάντα, ακόμα και κοστούμι. Αρκεί να είσαι προσεκτικός και να γνωρίζεις πολύ καλά τα μέτρα σου και μερικές λεπτομέρειες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη σωστή επιλογή. Για την ακρίβεια, εκείνη με τις ελάχιστες έως καθόλου μεταποιήσεις. Άλλωστε, ακόμα και σε κάποιο κατάστημα να απευθυνθείς, τις μικροδιορθώσεις στο σακάκι ή το παντελόνι πολύ σπάνια θα τις αποφύγεις.

Το μέγεθος μετράει

Εν αρχή ην τα μέτρα σου. Εκτός από το αν είσαι small, medium, large ή x large, πρέπει να γνωρίζεις τις αναλογίες του στήθους, της μέσης και της περιφέρειας, μιας και σχεδόν σε κάθε e-shop τα suit measures συνοδεύουν το νούμερο.

Να έχεις επίσης υπόψιν ότι υπάρχουν τα ευρωπαϊκά μεγέθη και τα αμερικάνικα. Τα πρώτα τα βρίσκεις, αφαιρώντας τον αριθμό 10 από τα δεύτερα: αν φοράς 48 στα αμερικάνικα ρούχα, στα ευρωπαϊκά είσαι 38.

Το παντελόνι

Ένας σύντομος οδηγός για να αγοράζεις κοστούμι online

Εδώ, λαμβάνεις υπόψιν τη μέτρηση που έχεις κάνει για τη μέση σου, καθώς και το νούμερο που φοράς συνήθως στα tailored παντελόνια. Αυτά είναι τα προφανή σημεία που πρέπει να προσέξεις. Τα λιγότερο ορατά αφορούν τη γραμμή -η slim fit είναι πιο στενή από την κλασική-, την εφαρμογή -ένα ψηλόμεσο παντελόνι αγκαλιάζει διαφορετικά το σώμα- και το κουμπί -αν είναι ένα σαν αυτό που έχει το τζην παντελόνι ή αν είναι διπλό με ένα εσωτερικό στο κέντρο και ένα εξωτερικό στα αριστερά. 

Το σακάκι

ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Δίκουμπο, τρίκουμπο, μονόκουμπο ή σταυρωτό; Το στυλ που θα επιλέξεις παίζει ρόλο στο αν θα σου "κάθεται" καλά το σακάκι ή όποιο κι αν διαλέξεις είναι το ίδιο; Η σωστή απάντηση είναι η πρώτη. Το τρίκουμπο σακάκι έχει στενότερους ώμους και κονταίνει τον κορμό, με αποτέλεσμα να μην κολακεύει όλους τους σωματότυπους. Από την άλλη, το μονόκουμπο που παρατηρείται κυρίως σε σμόκιν και tailored suits τονίζει τη μέση και συνεπώς καλό θα ήταν να αποφεύγεται σε ογκώδη σώματα. Τέλος, το σταυρωτό συνήθως καμουφλάρει όμορφα τα περιττά κιλά στην κοιλιά. 

Οι μεταποιήσεις

ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Και φτάνουμε στο τελικό στάδιο, που το κρατάς πλέον στα χέρια σου. Αφού το δοκιμάσεις, τσέκαρες τα ακόλουθα σημεία για να διαπιστώσεις ότι όλα είναι εντάξει και ότι δεν χρειαστείς επιδιορθώσεις: Οι ώμοι στο σακάκι πρέπει να ακουμπούν το τελείωμα των ώμων σου, τα μανίκια να φτάνουν μέχρι τον καρπό και το μπατζάκια στο παντελόνι να καταλήγουν ακριβώς κάτω από τον αστράγαλο. 

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Αξεσουάρ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Brad Pitt έχει φορέσει τα πιο cool δερμάτινα πανωφόρια

Από το biker jacket μέχρι το μακρύ παλτό.

First Class, τα νέα Air Jordan 1 της Nike

Η νέα άφιξη στην εμβληματική σειρά αθλητικών υποδημάτων του αμερικάνικου brand.