Πώς να ντύνεσαι με στυλ στα 50

Στη δεκαετία που το less is more είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα κλισέ.

Πολλά πράγματα σ' αυτή τη ζωή έχουν όριο ηλικίας. Κάποια απ' αυτά βάσει νόμου -δεν μπορείς να οδηγείς αν δεν έχεις κλείσει τα 18, τουλάχιστον στην Ελλάδα- και κάποια άλλα, άτυπα με τα όρια να τα θέτεις εσύ στον εαυτό σου ώστε να μην δείχνεις αστείος. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το προσωπικό σου στυλ, που καλό είναι να συμβαδίζει με τα χρόνια σου. Αλλιώς ντυνόσουν στα 15, αλλιώς στα 25, εντελώς διαφορετικά πρέπει να ντύνεσαι στα 50 plus.

Δύο από τα πιο διάσημα, κομψά παραδείγματα είναι εκείνα του Brad Pitt και του George Clooney, με τον πρώτο να είναι ο πρεσβευτής του cool and casual look over 50s και ο δεύτερος του formal menswear. Το κλειδί και για τις δύο περιπτώσεις είναι η επένδυση στις κλασικές αξίες, που αφορούν από το χρώμα και τη γραμμή μέχρι το κατεξοχήν αυτό καθαυτό κομμάτι.

Πώς να ντύνεσαι με στυλ στα 50

Στα 55 του, ο Pitt επιλέγει casual σύνολα στην καθημερινότητά του που χαρακτηρίζονται σχεδόν πάντα από το στοιχείο της άνεσης με τα ρούχα να πέφτουν χαλαρά στο σώμα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι στενές γραμμές δεν κολακεύουν άντρες της ηλικίας του, ακόμα κι αν πρόκειται για τη γραμμή ενός κοστουμιού - και εδώ, τον λόγο έχει ο 58χρονος Clooney.

ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΪ ΜΠΛΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Η γκαρνταρόμπα του είναι γεμάτη από κλασικά κοστούμια σε κλασική γραμμή, ούτε slim, ούτε oversized και σε ουδέτερα χρώματα. Ωστόσο, αυτό που συνήθως περνά απαρατήρητο αλλά δεν είναι ασήμαντο, είναι το γεγονός ότι σπάνια φορά γραβάτα. Γιατί το κάνει αυτό; Ένα sartorial outfit χωρίς γραβάτα όπως επίσης ποσέτ και μανικετόκουμπα δείχνει λιγότερο σοβαρό και επιτηδευμένο, άρα "κόβει" χρόνια.

Αναμφίβολα, σε αυτή τη δεκαετία, το less is more, η απλότητα στο ντύσιμο, είναι κάτι παραπάνω από κλισέ. Είναι κανόνας.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στον 'οίκο' του Adrien Brody το στυλ είναι διαχρονικό

Ο 50χρονος από σήμερα, ηθοποιός ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

5 τάσεις της μόδας που σημάδεψαν τους Millennials

Αν ανήκεις σε αυτήν τη γενιά, όλο και κάτι από όλα αυτά θα βρίσκεται καταχωνιασμένο στη ντουλάπα σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το κατακόκκινο Cub3d sneaker της Gucci είναι το πιο εντυπωσιακό sneaker που είδαμε τελευταία

Το "πορφυρό" αυτό παπούτσι περιλαμβάνει τρισδιάστατα εκτυπωμένα στοιχεία.

Γραφει Νικη Κοντομηνα