Στιλιστικά κόλπα για να δείχνεις ψηλότερος

Απέχεις μόλις 7 βήματα από το να κερδίσεις πόντους, πειράζοντας λιγάκι τον τρόπο που συνηθίζεις να ντύνεσαι.

Το μέγεθος μετράει λέει το κλισέ. Συμφωνούμε; Με βεβαιότητα, όχι. Ένας κοντός άντρας μπορεί να είναι το ίδιο γοητευτικός και περισσότερο από έναν ψηλό – ο Tom Cruise είναι το ζωντανό παράδειγμα. Το ζητούμενο είναι το τι εκπέμπεις από μέσα προς τα έξω και δευτερευόντως, ο τρόπος που ντύνεσαι ώστε να μην αυτοσαμποτάρεσαι.

Κι αν οι γυναίκες θα έχουν πάντα το αβαντάζ μίας ψηλοτάκουνης γόβας για να κερδίζουν μερικούς παραπάνω πόντους, οι άντρες θα έχουν τα ακόλουθα έξυπνα τρικ που προσθέτουν εκατοστά στο σώμα κατά μήκος.

Επένδυσε στη σκούρα μονοχρωμία

Στιλιστικά κόλπα για να δείχνεις ψηλότερος

Είναι ωραίο να είσαι δημιουργικός και να παντρεύεις διάφορα και διαφορετικά χρώματα, ωστόσο δεν είναι η πιο φρόνιμη κίνηση όταν το ανάστημά σου είναι κάτω του μετρίου. Η καλύτερη επιλογή είναι να επενδύσεις στη μονοχρωμία για παράδειγμα σε ένα total black σύνολο ή στο tonal dressing, όταν το ντύσιμό σου αποτελείται από διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

Πόνταρε στις slim γραμμές

Είναι γνωστό, αλλά σε περίπτωση που σου διαφεύγει όσο πιο στενή είναι η γραμμή στα ρούχα, τόσο πιο μακρύ φαίνεται το σώμα. Απόφυγε λοιπόν ό,τι φαρδύ και προτίμησε κομμάτια αν όχι σε slim, έστω σε κλασική γραμμή. 

Προσοχή στη μέση

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεις το σωστό στυλ παντελονιού. Τι εννοούμε; Ένα χαμηλοκάβαλο τζην θα κοντύνει τα πόδια σου, εν αντιθέσει με ένα ψηλοκάβαλο ή σε κανονικό ύψος που θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι τα άκρα σου είναι πιο μακριά. 

Φόρεσε το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι

ΕΜΠΡΙΜΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ CANADIAN TUXEDO

Την ίδια ψευδαίσθηση θα δημιουργήσεις κι όταν ζώνεις το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι και δεν το αφήνεις να πέφτει χαλαρά έξω από αυτό. 

Επέλεξε έξυπνα τα prints

Για παράδειγμα, αν θέλεις να φορέσεις ένα από τα πιο κλασικά print, τη ρίγα, διαλέγεις πάντα την κάθετη που μακραίνει τον κορμό και τα πόδια και όχι την οριζόντια, που κονταίνει.

Ξέχνα το layering

Το less is more είναι ο βασικός κανόνας που πρέπει να ακολουθείς όταν θέλεις να δείχνεις ψηλότερος απ' ό,τι είσαι. Όσο πιο λίγα και λεπτά ρούχα φοράς τόσο το καλύτερο. Ωστόσο επειδή έχουμε χειμώνα και για να κρατηθείς ζεστός θα προτιμήσεις πιο χοντρά υφάσματα, απόφυγε τουλάχιστον να ντυθείς κρεμμύδι, κοινώς να υιοθετήσεις την τάση του layering.

Φρόντισε το κοστούμι να είναι στα μέτρα σου

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ ΜΑΥΡΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Οι επιδιορθώσεις στο μήκος του παντελονιού, με το μπατζάκι τελειώνει εκεί ακριβώς που ξεκινά το παπούτσι και στο μήκος των μανικιών του σακακιού ή ακόμα και στην πλάτη το πιθανότερο είναι ότι θα είναι αναγκαίες σε κάθε, έτοιμο κοστούμι που αγοράζεις. Γι' αυτό φρόντισε να εμπιστευθείς έναν ικανό ράφτη για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στον 'οίκο' του Adrien Brody το στυλ είναι διαχρονικό

Ο 50χρονος από σήμερα, ηθοποιός ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα