Κάποια από τα καλύτερα κινηματογραφικά κουρέματα

17 κουρέματα βγαλμένα κατευθείαν από τη μεγάλη οθόνη.

Brad Pitt στο Fury ή Robert De Niro στο Taxi Driver; Μήπως Alain Delon στο "Γυμνοί στον ήλιο" ή Mel Gibson στο Braveheart; Διάλεξε το κινηματογραφικό χτένισμα που σου ταιριάζει και ανανέωσε την εμφάνισή σου στις φετινές διακοπές.

Ivan Drago (Dolph Lundgren / Rocky IV – 1985)

Κάποια από τα καλύτερα κινηματογραφικά κουρέματαΗ κουπ του Σουηδού Dolph Lundgren διά χειρός του κομμωτή Rein Schuurs έμεινε στη μνήμη μας, όπως και η ερμηνεία του ως Ivan Drago στο θρυλικό Rocky.

 

 

 

 

 

Heinrich Harrer (Brad Pitt / Seven Years in Tibet – 1997)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑΤα πολλά και διαφορετικά χτενίσματα του Brad Pitt έχουν μείνει αξέχαστα μέσα από την πλειάδα ταινιών όπου έχει πρωταγωνιστήσει. Η υπερβολική "πομπέ" μοϊκάνα στο Johnny Suede, τα κοντά με αιχμές μαλλιά στο Fight Club, η έντονη χωρίστρα με φράντζα στο Inglourious Basterds, ένα undercut με ξυρισμένα πλαϊνά στο Fury (βλ. αριθμό 13). Τέλος, αυτό που λείπει από τις αμέτρητες κουπ είναι τα κατάξανθα μαλλιά του, που πέφτουν ανέμελα γύρω από το πρόσωπό του στην ταινία Seven Years in Tibet.

Vincent Vega (John Travolta / Pulp Fiction – 1994)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Στο Pulp Fiction ο Travolta εμφανίζεται με ένα μακρύ καρέ. Στις περισσότερες σκηνές πιάνει τα μαλλιά του αλογοουρά, όπως, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του χορού του με την Uma Thurman στο Jack Rabbit Slims. Όταν τα αφήνει κάτω, τα μαλλιά αγγίζουν το ύψος των ώμων, ενώ παραμένουν σφιχτά γύρω από το λαιμό σαν το κράνος του Darth Vader.

Travis Bickle (Robert De Niro / Taxi Driver – 1976)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑΣε συνδυασμό με το στρατιωτικό μπουφάν M65, το ξυρισμένο κεφάλι με μια κοντή μοϊκάνα –cockscomb–, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το όραμά του για την κοινωνία.

 

 

 

 

 

Tom Ripley (Alain Delon / Plein Soleil – 1960)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Ο Alain Delon υποδύεται ένα ζηλιάρη, στυγνό κακοποιό, αλλά τα μαλλιά του είναι αναπάντεχα καλοχτενισμένα και απαλά. Για να αντιγράψεις αυτό το χτένισμα, σίγουρα θα χρειαστείς εξειδικευμένο κομμωτή.

Bruce Lee (Mike Moh / Once Upon a Time in Hollywood – 2019)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑΟ βασιλιάς του καράτε με τα σκούρα μαύρα μαλλιά δείχνει σαν Playmobil με αυτό το μοντέρνο, αλλά ταυτόχρονα κλασικό, πολύ στυλιζαρισμένο look.

 

 

 

 

 

Billy Hope (Jake Gyllenhaal / Southpaw – 2015)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Ο Gyllenhaal υποδύεται έναν επιδέξιο μποξέρ με πολύ κοντά, σχεδόν ξυρισμένα μαλλιά. Ένα εύκολο κούρεμα χωρίς ιδιαίτερο στυλ, το οποίο απαιτεί συντήρηση κάθε δέκα μέρες περίπου.

David (Kiefer Sutherland / The Lost Boys – 1987)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Ένα κλασικό αγγλικό κούρεμα (βλ. επίσης αριθμό 14) με λοφίο στην κορυφή, μακριά μαλλιά σαν μικρή χαίτη στο λαιμό και πολύ κοντά στα πλαϊνά του κεφαλιού.

Jim Stark (James Dean / Επαναστάτης χωρίς αιτία – 1955)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Τα εύσημα γι’ αυτό το θρυλικό χτένισμα pompadour δίνονται απλόχερα στον James Dean. Αυτό το πλούσιο λοφίο, σε συνδυασμό με το κόκκινο σακάκι και το τσιγάρο ανάμεσα στα χείλη, δημιούργησαν το ανδρικό αρχέτυπο που είναι ακόμα και 65 χρόνια μετά στη μόδα.

Blade (Wesley Snipes / Blade – 1998)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Το κούρεμα του Wesley Snipes ως βαμπίρ απαιτεί κουρέα με σταθερό χέρι. Η στυλιζαρισμένη, απόλυτα συμμετρική, κορυφή είναι εμπνευσμένη από την κλασική μοϊκάνα.

Wardaddy (Brad Pitt / Fury – 2014)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Στο Fury, ο Brad Pitt πρωταγωνίστησε με ένα γνωστό κούρεμα undercut. Τα πλαϊνά μαλλιά είναι αισθητά πιο κοντά, σχεδόν τέλεια ξυρισμένα, ενώ τα μπροστινά πολύ μακρύτερα, προσδίδοντας επιπλέον δυναμισμό σε ένα κλασικό στρατιωτικό κούρεμα. Χρειάζεται grooming ανά δύο εβδομάδες.

Reginald "Reggie" Kray (Tom Hardy, Legend – 2015)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Από τους δύο Krays, το περίφημο δίδυμο γκάνγκστερ στο East End του Λονδίνου, μπορείτε να αναγνωρίσετε τον Reggie (Tom Hardy) από τη φράντζα του με πολλές δόσεις τζελ μαλλιών.

Anton Chigurh (Javier Bardem / No Country for Old Men – 2007)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Ο makeup artist Paul LeBlanc βασίστηκε στον Anton, τον αδίστακτο hitman από το βιβλίο του Cormac McCarthy και δημιούργησε ένα συνδυασμό ενός μεσαιωνικού σταυροφόρου και ενός Βρετανού με κουπ από τα mods. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ενοχλητικό όσο και το σχόλιο του Javier Bardem όταν το είδε: "Ω, όχι, δεν θα κάνω σεξ για δύο μήνες".

Lloyd Christmas (Jim Carrey / Dumb & Dumber – 1994)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑΑυτό το χτένισμα έχει παντού αυστηρά κοψίματα, σαν κάποιος να βάζει μια γλάστρα στο κεφάλι του και να κόβει τα μαλλιά που προεξέχουν από κάτω. Αν και φαίνεται παιδικό, το κούρεμα επιστρέφει ανά τακτά διαστήματα στη μόδα (σκεφτείτε: το κίνημα των mods στο Λονδίνο και τη σκηνή του Μάντσεστερ).

 

 

 

William Wallace (Mel Gibson / Braveheart – 1995)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑΧωρίς τις δύο πλεξούδες, αυτός ο Σκωτσέζος μαχητής της ελευθερίας μοιάζει πολύ με τον τενίστα Andre Agassi!

 

 

 

 

 

Tre Styles (Cuba Gooding Jr. / Boyz n the Hood – 1991)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Το τοπ κούρεμα fade haircut τoυ Cuba Gooding Jr. ήταν πολύ δημοφιλές στη δεκαετία του ’80: πολύ κοντό στο πλάι, μακρύτερο και λίγο ψηλότερο στην κορυφή. Ένα χτένισμα που αγαπήθηκε πολύ και θέλει πολλή ακρίβεια και υπομονή για να γίνει τέλειο.

Frank Tupelo (Johnny Depp / The Tourist – 2010)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Ένα bob καρέ στο μήκος του πιγουνιού μπορεί να μην ακούγεται πολύ αρρενωπό, αλλά δίνει μια νεανική και στιβαρή εμφάνιση και είναι επίσης εύκολο στη συντήρηση. Ιδιαίτερα κατάλληλο για άντρες με φυσικά σπαστά και πυκνά μαλλιά, που έχουν το χρόνο και την υπομονή να αποκτήσουν το απαιτούμενο μήκος γι’ αυτό το κούρεμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.