Αρώματα, ιδανικά για τον χειμώνα

Έντονα, ξυλώδη, πιπεράτα αρώματα για να τυλιχτείς στην αύρα τους και να ζεσταθείς από το κρύο.

Υπάρχει μία κάποια λανθασμένη πίστη ότι τα αντρικά αρώματα, όπως και τα γυναικεία ή τα unisex, δεν εξελίσσονται μαζί μας. Αυτό οφείλεται στη διαδεδομένη αντίληψη ότι πρέπει, νωρίς στη ζωή μας, να βρούμε το άρωμα που θα αποτελέσει την υπογραφή μας και να του μείνουμε πιστοί μέχρι τον θάνατο. Γοητευτική, δεν λέω, αυτή η επιλογή. Κι όμως, υπάρχουν φορές που βαριέσαι. Θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, να αλλάξεις οσφρητικές παραστάσεις.

Υπάρχουν μόδες στα αρώματα;

Ναι, εννοείται ότι υπάρχουν μόδες στα αρώματα. Όπως και κλασικές αξίες. Για να μη μιλήσουμε για τις σεζόν. Αν σε ενδιαφέρει ο τρόπος που μυρίζεις, η πιο καλή συμβουλή που μπορείς να ακολουθήσεις είναι το να φτιάξεις μια μικρή 'γκαρνταρόμπα' από αρώματα και κολόνιες και, ανάλογα με τη στιγμή, να επιλέγεις αυτό που σου ταιριάζει. 

Τον χειμώνα, τα αρώματα που προτιμώνται είναι αυτά με τις ξυλώδεις νότες, τα πιπέρια και τα λοιπά μπαχαρικά που αναδίδουν έντονη προσωπικότητα. Γι' αυτό και το πρωί καλό είναι να αρωματίζεσαι με μια μικρή δόση, ενώ το βράδυ πιο 'μπαμπάτσικη'. Ας δούμε πέντε επιλογές.

Sauvage Elixir (Dior)

Αρώματα, ιδανικά για τον χειμώνα

Ξυλώδες, φρέσκο και πιπεράτο, το Sauvage, σε όλες τις εκδοχές του, αποτελεί μια οσφρητική όαση από γκρέιπφρουτ, μπαχαρικά, λεβάντα και σπάνια αρωματικά ξύλα.

> Διάβασε ακόμα: Θαυμάσια value for money αρώματα

Γι' αυτόν τον χειμώνα σου προτείνουμε να δώσεις στην 'Elixir' βερσιόν του την προσοχή που της αξίζει.

Cool Water (Davidoff)

BOTTLE OF PERFUME

Ένα από τα πιο εικονικά αρώματα που χάρισαν στην ανθρωπότητα τα τέλη της δεκαετίας του 1980, φτιαγμένο με έμπνευση από τη φρεσκάδα και τη δύναμη των ωκεανών. Ό,τι πρέπει για να σου φτιάξει τη διάθεση.

> Διάβασε ακόμα: Τα πιο αφροδισιακά αντρικά αρώματα

Οι νότες κορυφής του αναδίδουν κορίανδρο και μέντα, η καρδιά του είναι από λεβάντα και ως βάση του έχει το άμπερ.

Ombré Leather (Tom Ford)

BOTTLE OF PERFUME

Φλοράλ, με νότες από δέρμα, αλλά και βιολέτα, κάρδαμο, γιασεμί, πατσουλί και άσπρα βρύα, είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά, πολυτελή αρώματα που μπορείς να φορέσεις φέτος τον χειμώνα.

Gucci Guilty 

BOTTLE OF PERFUME

Λεμόνι και μανταρίνι από την Ιταλία, πράσινα φύλλα και ροζ πιπέρι συνθέτουν ένα σύγχρονο απόσταγμα που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες, χωρίς ενοχές.

Armani Pour Homme 

BOTTLE OF PERFUME

Φρέσκο, ραφινάτο και κλασικό, είναι το τέλειο άρωμα για να 'σετάρεις' με τα κοστούμια σου, στο γραφείο ή το βράδυ, είτε αυτά είναι Armani και σκούρα, είτε όχι.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα