Beard oil, ο καλύτερος φίλος της γενειάδας

Το λάδι είναι το μόνο που θα προσφέρει στις τρίχες και το δέρμα σου λάμψη, απαλότητα και υγεία.

Γράφει: Esquire Editors 25 Φεβρουαρίου 2020

Εκατοντάδες barbershops έχουν ανοίξει για να παρέχουν στους γενειοφόρους τις καλύτερες υπηρεσίες grooming. Όμως, δεν αρκεί να πηγαίνεις μια φορά στο τόσο να φροντίζεις τα μούσια σου και σχεδόν πάντα όταν χρειάζεσαι κούρεμα. Η γενειάδα απαιτεί καθημερινή περιποίηση για να διατηρηθεί απαλή και στιλπνή. 

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άντρες είναι ότι δεν πιστεύουν ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάποιο προϊόν. Όμως, όπως και τα μαλλιά, οι τρίχες του προσώπου χρειάζονται την απαραίτητη ενυδάτωση, διαφορετικά θα γίνουν ξηρές σαν άχυρα. Αρχικά, χρειάζονται καθημερινό πλύσιμο με ένα ενυδατικό σαπούνι.

Εξίσου σημαντικό είναι να μπει στην καθημερινή σου ρουτίνα ένα λάδι που θα ενυδατώσει το μούσι σου, κάνοντάς το απαλό και λαμπερό. Εφάρμοσέ το μετά το πλύσιμο, καθώς τότε οι πόροι της επιδερμίδας είναι ανοιχτοί, με αποτέλεσμα να απορροφάται σε βάθος, τροφοδοτώντας την με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Beard oil, ο καλύτερος φίλος της γενειάδας

Φρόντισε να επιλέξεις ένα φυτικό προϊόν, καθώς είναι πιο φιλικό τόσο για το μούσι όσο και για το δέρμα σου. Παράλληλα, είναι περισσότερο αποτελεσματικό στην ενυδάτωση συγκριτικά με κάποιο συνθετικό λάδι.

Ένα προϊόν πραγματικό "ελιξήριο” για τα μούσια είναι το 100% vegan Imperial Beard Oil από την ανδρική σειρά Marrakesh Men. Βασικά συστατικά του είναι το έλαιο Κ.Σατίβα και το αργκανέλαιο. Δεν έχει ίχνος από χρώμα, οινόπνευμα, παράγωγα πετρελαίου, parabens, φθαλικούς εστέρες και θειϊκά οξέα. 

Γιατί να το επιλέξεις;

Χάρη στη φυτική του σύσταση, το Marrakesh Men Imperial Beard Oil είναι ελαφρύ, δεν λαδώνει την τρίχα και απορροφάται γρήγορα. Έχει άμεσα αποτελέσματα και από τις πρώτες κιόλας χρήσεις τα μούσια σου θα αρχίσουν να γίνονται πιο απαλά στο άγγιγμα. Εκτός από λάδι ενυδάτωσης λειτουργεί και ως προϊόν styling, καθώς δαμάζει τις άγριες τρίχες, ενώ παράλληλα δίνει ένα ασύλληπτο, αυτοκρατορικό άρωμα, αφήνοντας την αίσθηση της φρεσκάδας για ώρες. Λειτουργεί επίσης και ως "ασπίδα” για τους εξωτερικούς ρύπους. 

Πρόσφερε λοιπόν στα μούσια σου τη φροντίδα που τους αξίζει και μάλιστα με ένα 100% επαγγελματικο προϊόν, που μπορείς να βρεις σε κομμωτήρια και επαγγελματίες του χώρους της ομορφιάς, όπως και εδώ. Το φέρνει σε σένα η DiCO.gr, που μετρά 30 χρόνια στη φυτικο-επαγγελματική περιποίηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα