Ένα σπουδαίο Vacheron Constantin στον καρπό του Tom Cruise

Γιατί το ρολόι με το μπλε καντράν που φόρεσε στις Κάννες, τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Tom Cruise δεν έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον κόσμο με τα ρολόγια που φοράει, παρότι δεν είναι λίγα τα εντυπωσιακά και κάπως ογκώδη, συνήθως, κομμάτια που επιλέγει, τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και στις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί. Για να κατανοήσουμε όμως τον χαμό που έκανε με το Vacheron Constantin που φόρεσε στις Κάννες, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά σε όσα είχαν περάσει μέχρι τότε από τον καρπό του. 

Τα ρολόγια που φόρεσε πριν από το Vacheron Constantin

Από αυτά, πρώτο ξεχωρίζει ένα στιβαρό Chronomat της Breitling, πιστό στην αισθητική παρακαταθήκη των τελών της δεκαετίας του 1990, που εκπέμπει νοσταλγικά vibes για τα γκλαμουράτα, μεγάλα ρολόγια του παρελθόντος. Ο φωτογραφικός φακός τον έχει συλλάβει συχνά να φοράει και ένα ατσάλινο Datejust της Rolex, ενώ στα zeroes ανέπτυξε μια βαθιά αγάπη για τα Panerai, τα οποία φορούσε τόσο στις ταινίες όσο και στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Τελευταία, τον καρπό του είχε στολίσει και ένα Calibre του οίκου Cartier, που πρόσφατα και χωρίς να το καταλάβουμε σταματήσαμε να το βλέπουμε να κυκλοφορεί.

> Διάβασε ακόμα: Τα ρολόγια που λατρεύουν οι συλλέκτες

Το Vacheron Constantin που άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού

Πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια μιας 50λεπτης συνέντευξης Τύπου στις Κάννες, τα δεδομένα για τι μπορεί να τον δούμε να φοράει στον καρπό του άλλαξαν καθώς εθεάθη με ένα Vacheron Constantin. Και μάλιστα όχι όποιο κι όποιο αλλά ένα λεπτότατο, πανάκριβο κομμάτι, το Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin, που αποτελεί ένα από τα πιο εξαίσια δείγματα της μαεστρίας του ελβετικού οίκου.

Ένα σπουδαίο Vacheron Constantin στον καρπό του Tom CruiseVacheron Constantin

Ο ευχάριστος συνδυασμός της διακριτικής του κάσας από πλατίνα, η οποία έχει διάμετρο 41,5 χιλιοστών, με το φιλικό προς τον καρπό μπρασελέ του, το καθιστά ένα από τα κορυφαία ελβετικά ρολόγια που έχουν μια τσαχπινιά. Το συγκεκριμένο κομψοτέχνημα δεν αποτελεί συνήθη επιλογή γενικώς, όχι μόνο για τον Tom Cruise, οπότε λογικό να κλέψει τις εντυπώσεις (ειδικά με ένα τέτοιο μπλε καντράν).

> Διάβασε ακόμα: Η Vacheron Constantin επανέφερε στη ζωή ένα ρολόι 100 ετών

Οι επιλογές του στη μεγάλη οθόνη

Κλείνοντας το κεφάλαιο 'Ο Tom Cruise και τα Ρολόγια του', δεν γίνεται να μην αναφέρουμε ότι στον Άνθρωπο της Βροχής φορούσε ένα χρυσό Day-Date της Rolex, στο Vanilla Sky, το πιλοτικό Mark XV της IWC, στην Επικίνδυνη Αποστολή: Πρωτόκολλο Φάντασμα ένα Heritage Chrono της Tudor και στην Τροπική Καταιγίδα ένα Luminor Marina του αγαπημένου του οίκου Panerai.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στον 'οίκο' του Adrien Brody το στυλ είναι διαχρονικό

Ο 50χρονος από σήμερα, ηθοποιός ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα