Μερικά μαθήματα ζωής από τη νέα, καταπληκτική αυτοβιογραφία του Arnold Schwarzenegger

Ακόμα και ο τίτλος του βιβλίου είναι ένα μάθημα ζωής. Για την ακρίβεια, ο τίτλος του βιβλίου είναι η σημαντικότερη συμβουλή που πήρε ποτέ ο Schwarzenegger.

Φήμες λένε, και εκείνος τις επιβεβαιώνει, πως ο Arnold Schwarzenegger αγαπάει να γυμνάζεται σε δημόσια γυμναστήρια πλησιάζοντας συχνά ξέγνοιαστους ασκούμενους για να τους θέσει διάφορες ερωτήσεις αναφορικά με τη γυμναστική. 

Συγκεκριμένα, στη νέα του αυτοβιογραφία, Be Useful, ο Arnold Schwarzenegger αναφέρει όλα όσα συζητάει με αγνώστους και "κρατάει", αλλά και όλα τα μαθήματα ζωής που έχει πάρει στη ζωή του. Για την ακρίβεια, σε αυτό το βιβλίο, ο ίδιος εξομολογείται όλες τις βασικές αρχές που έχουν καθοδηγήσει τη ζωή του. Ήδη από τον τίτλο του, ο Schwarzenegger αποκαλύπτει ποια είναι η πιο χρήσιμη συμβουλή που πήρε ποτέ από τον πατέρα του ενώ στις 263 σελίδες, αποκαλύπτει πολλά ακόμα που αυτή τη φορά "κρατάμε" εμείς. 

Παρακάτω λοιπόν, ακολουθούν μερικά μαθήματα ζωής από τη νέα, καταπληκτική αυτοβιογραφία του Arnold Schwarzenegger.

1. "Η πολυπραγμοσύνη είναι μ@!*&^%ς"

Στην αυτοβιογραφία του, ο Schwarzenegger παραδέχεται πως δεν πέρασε ποτέ του καλά. Οι υποχρεώσεις είναι πολλές, οι μέρες μεγάλες και σίγουρα κάπου εκεί χωράει και η διασκέδαση. Κάτι που εκείνος δεν έκανε ποτέ, κυνηγώντας το μεγάλο όνειρο...

2. Όραμα VS Θυματοποίηση

Σύμφωνα με τον Arnold, το να μην έχεις όραμα είναι απλώς απαράδεκτο. Το μήνυμα που στέλνει μέσα από την αυτοβιογραφία του είναι πως εσύ είσαι ο κύριος του εαυτού σου και η τύχη είναι στα χέρια σου οπότε μην το παίζεις θύμα. 

3. Δημιούργησε χώρο για εσένα 

Μην τρέχεις. Πάρε μία ανάσα και δώσε τον χώρο και τον χρόνο στον εαυτό σου να αποσυνδεθεί για να συνδεθεί ξανά. Περπάτησε στη γειτονιά σου, βγες έξω με τους φίλους σου, βάλε τα πράγματα που σε απασχολούν στην άκρη. 

4. Γράψε 

Στην αυτοβιογραφία του ο Arnold Schwarzenegger σημειώνει πως το να γράφει όλα όσα έχει να κάνει τον βοηθάει ιδιαίτερα πολύ στο να τα κάνει, αποκτώντας έτσι και συνήθειες. Ναι, ο Schwarzenegger γράφει και τις ασκήσεις-επαναλήψεις που έχει να κάνει στο γυμναστήριο. 

5. Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη 

Ως bodybuilder, ο Schwarzenegger ήταν πάντοτε εξαιρετικά εξοικειωμένος με τον καθρέφτη του. Ο ίδιος προτείνει να κοιταζόμαστε με προσοχή στον καθρέφτη τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, κάτι που οι περισσότεροι ωστόσο βρίσκουν κάπως άβολο. 

6. Αφέσου στη βαρεμάρα 

Το να βαριέσαι και να έχεις κάποιες κενές ώρες μέσα στην ημέρα σου για τον Schwarzenegger δεν είναι κακό. Στο Be Useful, θέλοντας να στηρίξει την άποψη αυτή, φέρνει ως παράδειγμα πολλούς καταξιωμένους ανθρώπους που δημιουργούσαν κάπως...τυχαία. 

7. Wenn Schon, Denn Schon

Τελευταίο μάθημα ζωής που κρατάμε από τον Schwarzenegger είναι η παραπάνω γερμανική φράση που μεταφράζεται ως εξής: "Αν είναι να κάνεις κάτι, κάντο". Απλά τα πράγματα. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης