10 από τα καλύτερα coffee table books του 2018

O καλύτερος τρόπος για να αναβαθμίσεις το σαλόνι σου.

Coffee table books, λευκώματα, βιβλία για το σαλόνι. Ακόμη δεν έχουμε βρει έναν σταθερό όρο για αυτά στα Ελληνικά. Η θέση τους όμως είναι πολύ συγκεκριμένη παγκοσμίως: εκεί πάνω στο τραπεζάκι του living room, σε κοινή θέα για να τα χαζεύουν τόσο οι ένοικοι όσο κι οι επισκέπτες, τις λίγες στιγμές που κλείνει η τηλεόραση.

Σε περίπτωση που ετοιμάζεσαι να διακοσμήσεις το σαλόνι σου λοιπόν, η παρακάτω λίστα θα του δώσει μία περισσότερο φιλοσοφημένη διάθεση μαζί με αρκετές απολαυστικές αναγνωστικές εμπειρίες.

Mark Seliger Photographs

10 από τα καλύτερα coffee table books του 2018

Πώς είναι να είσαι ο φωτογράφος του Προέδρου Obama; Να κάνεις φωτορεπορτάζ για transgender γυναίκες κι άντρες στις λεωφόρους της Νέας Υόρκης; Αυτά κι άλλα πολλά, σε ένα βιβλίο που καλύπτει όλη τη διαδρομή του Mark Seliger ως φωτογράφο του Rolling Stone, με τρομερά ενδιαφέρουσες στάσεις σε πρόσωπα όπως ο Kurt Cobain κι ο Mick Jagger.

 

 

 

Bong Appétit: Mastering the Art of Cooking with Weed

Bong Appetit Munchies Λεύκωμα

Μunchies, μία από τις πλέον δημοφιλείς ιντερνετικές σειρές για φαγητό στον πλανήτη αυτήν την στιγμή. Η ενότητα που καλύπτει την trendy κουζίνα με χρήση κάνναβης έχει δώσει αρκετά απολαυστικά -από κάθε άποψη- επεισόδια. Κι αυτό εδώ το βιβλίο μαγειρικής αποτελεί το απόσταγμα σοφίας των συντακτών του Vice.

.

 

SkateArt: From the object to the artwork

SkateArt λεύκωμα

Πριν κάποια χρόνια, τα σχέδια που χάραζαν οι skateboarders στις σανίδες τους ήταν τα σκαλίσματα ενός εξεγερμένου πιτσιρικά. Σήμερα αντιμετωπίζονται, σιγά σιγά, σαν μία νέα μορφή εικαστικής έκφρασης. Να σημειώσουμε ότι σε αυτό το βιβλίο θα βρεις ακόμα και διάσημους καλλιτέχνες σαν τον Κινέζο Ai WeiWei. Γιατί, τελικά, πόσο cool είναι ένα skate ως έργο τέχνης;

 

 

Space Atlas, Second Edition: Mapping the Universe and Beyond

Space Atlas λεύκωμα

Αν είσαι από εκείνους που μπορούν να χαζεύουν τον νυχτερινό ουρανό με τις ώρες αλλά βρίσκεσαι στη δυσάρεστη θέση να μένεις στο κέντρο της Αθήνας όπου δεν υπάρχει αστέρι ούτε για δείγμα, το λεύκωμα του National Geographic είναι το καλύτερο αντίδοτο. Με εισαγωγή από τον συνοδοιπόρο του Neal Armstrong στο φεγγάρι, Buzz Aldrin, λειτουργεί ως ένας αναλυτικός χάρτης του γαλαξία.

 

 

All American Ads of the 90s

All American Ads λεύκωμα

Η δεκαετία του 1990 υπήρξε το αποκορύφωμα της υπερβολής στη διαφήμιση: πολύ πιο μεγάλα, πιο φανταχτερά και πολύ περισσότερο γυμνά. Όταν ελληνικά γιαούρτια επέλεγαν αιθέριες υπάρξεις για να τα διαφημίσουν, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού γινόταν ο κακός χαμός. Αν όλη αυτή η extravaganza σου ακούγεται γοητευτική, ιδού ο οδηγός σου για να την επισκεφτείς ξανά.

 

 

Room for Dessert

Room for dessert Will Goldfrab

Το χρυσό εξώφυλλο σε προϊδεάζει για όλα όσα θα ακολουθήσουν στις σελίδες: πλούσιο κι απολαυστικό φωτογραφικό υλικό, ακόμα πιο πλούσιες σε ζάχαρη συνταγές και κείμενα άποψης από τον διάσημο σεφ William Goldfrab, που αποτελούν ιδανική προσθήκη για το σαλόνι κάθε φανατικού λάτρη των γλυκών γεύσεων.

 

 

Cars & Curves: A tribute to 70 years of Porsche

Porsche λεύκωμα

Τι περισσότερο μπορεί να ζητήσει ένας άντρας; Ονειρικές διαδρομές από θρυλικές Porsche από τα Highlands της Σκωτίας μέχρι τις Άλπεις. 

 

 

 

 

Sally Mann: A thousand crossings

Sally Mann λεύκωμα

Η σπουδαία φωτογράφος από τη Βιρτζίνια πάντοτε γοητευόταν από το απόκοσμο στα έργα της. Εδώ την βρίσκουμε σε μία συγκλονιστική καταγραφή του αμερικανικού Νότου που μόνο σε καρέ του True Detective έχουμε συναντήσει.

 

 

 

The Street Philosophy of Garry Winogrand

Garry Winogrand λεύκωμα street style

Πολύ πριν οι influencers κατακλύσουν τον κόσμο της μόδας, φωτογράφοι όπως ο Winogrand έπιαναν τον παλμό του street style με τον φακό τους. Το λεύκωμα αποτελεί ένα φωτογραφικό ταξίδι στα 60s και τα 70s με τη βοήθεια δοκιμίων που υπογράφει ο Geoff Dyer.

 

 

 

Ali

Μοχάμεντ Άλι λεύκωμα

Πριν γίνει θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού, πριν καν πάρει το όνομα Muhammad Ali, o Cassius Clay ήταν ένας ολυμπιονίκης της πυγμαχίας γεμάτος περηφάνια και φιλοδοξία. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό λεύκωμα αποτυπώνει την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε το 1963 στον Steve Schapiro για λογαριασμό του Sports Illustrated.

 

 

Από: Esquire

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.