Γιορτές στα party restaurants της πόλης

Από κλαμπάτα beats μέχρι latin ρυθμούς κι από ελληνικά hits μέχρι πολυσυλλεκτικά feelgood vibes, τα party εστιατόρια της πόλης μάς κλείνουν τραπέζι για γιορτές με upbeat αίσθηση και μπόλικη από την κοινωνικότητα που μας έλειψε στα περσινά Χριστούγεννα.

Γράφει: Esquire Editors 20 Δεκεμβρίου 2021

Στολισμένο κι ολοφώτιστο, τόσο απ’ τα λαμπιόνια του Δήμου, όσο κι απ’ τις λαμπερές βιτρίνες του, το Κολωνάκι είναι το σημείο μηδέν των γιορτών στην πόλη, από νωρίς το πρωί για ψώνια και snacking, μέχρι αργά το απόγευμα για κρασοποσία α λα παριζιέν, με το κομψό crowd της γειτονιάς να γεμίζει τα όμορφα τραπεζάκια. Το βράδυ, όμως, το τέμπο αλλάζει σε spots που ξέρουν πώς να διασκεδάζουν, κι όσο οι κουζίνες προχωρούν απ’ τα πρώτα στα επιδόρπια, τα beats ανεβαίνουν και από μουσικό χαλί, γίνονται κυρίως θέμα.

Απ’ τους παλιότερους διδάξαντες του party dining, και επί σειρά ετών ηγέτης των τάσεων στην αθηναϊκή νύχτα, το "Rock n Roll" στην οδό Λουκιανού συμπληρώνει φέτος τα 35 του, και παρ’ ότι μεγαλύτερο από πολλούς εκ των θαμώνων του πια, παραμένει στην ακμή της νεανικότητάς του.

Εκεί, ο Χριστόφορος Πέσκιας ετοιμάζει πληθωρικά bites όπως το διάσημο Rock n Roll Burger, σχεδόν απαράλλαχτο από το 1987, πίτσες και τραγανά Chicken Katsu, αλλά και στιβαρά πιάτα σαν το strip loin ή τις μπριζόλες tomahawk από Black Angus, όσο mainstream ήχοι συντονισμένοι με τα hits του TikTok γεμίζουν τη μεγάλη σάλα καθημερινά. Για επιπλέον party διάθεση, ο Ηλίας Μπόγδανος και η μπάντα του αναλαμβάνουν τα μικρόφωνα κάθε Τρίτη, τις Τετάρτες ο DJ Junior Rush σερβίρει house beats από τα decks, ενώ οι Κυριακές αφιερώνονται στα ελληνικά σουξέ.

Καινούριο darling του Κολωνακίου, το "Forte" στην οδό Χάρητος, που άνοιξε τις πύλες του τον Νοέμβριο, κινείται σε ρυθμούς ελληνικούς τόσο στους ήχους, όσο και στο φαγητό. 

Ο Δήμος Μπαλόπουλος, ένας σεφ με δυνατές περγαμηνές (Χρυσός Σκούφος στο "Ocean" του ξενοδοχείου Daios Cove στην Κρήτη, Top Notch στο αθηναϊκό "ΦΒΚ") προτείνει εδώ ένα μενού με μοντέρνο ελληνικό χρώμα, διανθισμένο με δυνατές πινελιές Μέσης Ανατολής, ενώ ο DJ, που βρίσκεται από νωρίς στις επάλξεις, ποντάρει τη μπάνκα στα ελληνικά ξεκινώντας από νοσταλγικές 90s επιτυχίες και καταλήγοντας στους νταλκάδες των μεγάλων λαϊκών.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης