Το 7ο Athens Tattoo Expo επιστρέφει

Από τις 10 έως και τις 12 Νοεμβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι.

Γράφει: Esquire Editors 04 Οκτωβρίου 2023

Το ραντεβού είναι πια καθιερωμένο και πολυαναμενόμενο. Για τρεις μέρες, στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου, οι καλύτεροι tattoo artists της Ελλάδας συναντιούνται με τους λάτρεις της τέχνης του tattoo στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι και στήνουν μία ολοζώντανη γιορτή στην οποία διασταυρώνονται η τέχνη, ο πολιτισμός και η προσωπική ταυτότητα του καθενός. 

Γιατί μπορεί παλαιότερα τα tattoo να θεωρούνταν μια μορφή προσωπικής επανάστασης και εξέγερσης, σήμερα όμως έχουν εξελιχθεί σε έναν ισχυρό τρόπο αυτοέκφρασης και σε μια μορφή τέχνης που ξεπερνά κάθε πολιτισμικό όριο. 

Το 7ο Athens Tattoo Expo επιστρέφει

Το 7ο Athens Tatoo Expo συνιστά μία καθηλωτική εμπειρία, καθώς η αφρόκρεμα των Ελλήνων tattoo artists της Ελλάδας κάνουν ακόμη και live tattooing αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της τέχνης τους. Μεταμορφώνουν το ανθρώπινο δέρμα σε ζωντανό καμβά και στήνουν μία "ζωντανή” γκαλερί γεμάτη από μοναδικές ιστορίες, σχέδια και σύμβολα που αντικατοπτρίζουν το προσωπικό ταξίδι του καθενός.

Αυτό το ραντεβού όσων αγαπούν την τέχνη, την αισθητική και την κουλτούρα του tattoo τα έχει όλα: καλλιτέχνες/καλλιτέχνιδες-είδωλα, χρώματα, σχέδια, Tattoo Contests, Dj sets, Live Bands, Art Exhibition Experience, Game Rooms, Graffiti Show, Bike and Skate Show, Body Painting Show Acrobatics.

4ο Barber Expo- Εκεί όπου η παράδοση συναντά το στυλ

Από το Φεστιβάλ δε λείπει το 4ο Barber Expo με 20 από τα πιο γνωστά barber shops της Ελλάδας να ακονίζουν τα ψαλίδια τους συμμετέχοντας δυναμικά στη διοργάνωση με περίπτερα, διαγωνισμούς, σεμινάρια και φυσικά live barbering!

Χέρι που κάνει tattoo

Η τέχνη του barbering είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό κούρεμα καθώς μετατρέπει τα μαλλιά σε έργα τέχνης: είναι μια αντανάκλαση πολιτισμού και ιστορίας, ένα πάντρεμα της παράδοσης με το μοντέρνο. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθηση στην Ελλάδα και όροι όπως Slick Back, Pompadour και Razor Faded είναι πλέον ευρέως διαδεδομένοι. Δεν είναι τυχαίο πως κάθε γειτονιά έχει πλέον από ένα barber shop, όπου οι κουρείς εκφράζουν τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους να δημιουργούν κοψίματα ακριβείας, περίπλοκα σχέδια, αλλά και απρόσμενες αποχρώσεις. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης