Jazz στο Μουσείο με τον Δημήτρη Τσάκα

Ο νέος κύκλος της σειράς συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο συνεχίζεται με την παράσταση Color Science την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Γράφει: Esquire Editors 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο νέος κύκλος της σειράς συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο, που εξερευνά διαφορετικές πτυχές της Μεσογείου αντλώντας έμπνευση από την περιοδική έκθεση "Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου", συνεχίζεται με την παράσταση "Color Science” από το Δημήτρης Τσάκας "Sonic Horizons Trio” feat. Στέλλα Βαλάση & Κίμωνας Καρούτζος την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Το τρίο του Δημήτρη Τσάκα πραγματοποιεί ένα μουσικό ταξίδι επηρεασμένο από τα χρώματα της Μεσογείου. Με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και την ποίηση του Ναζίμ Χικμέτ, ο έμπειρος σολίστας και οι συνοδοιπόροι του περιδιαβαίνουν μουσικές παραδόσεις σημαντικών σταθμών της Μεσογείου, της θάλασσας που ενώνει τόσους πολιτισμούς, για να καταλήξουν στον ισπανικό μουσικό ιμπρεσιονισμό του Manuel de Falla.

Το σαξόφωνο του Δημήτρη Τσάκα και το κοντραμπάσο του Κίμωνα Καρούτζου ενώνονται με τους ήχους από το σαντούρι της Στέλλας Βαλάση και δημιουργούν ιδιαίτερα ηχοχρώματα.

Jazz στο Μουσείο με τον Δημήτρη Τσάκα

Ο συνθέτης και μουσικός Δημήτρης Τσάκας σπούδασε jazz σαξόφωνο με υποτροφία στο Berklee College of Music. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 200 δισκογραφικές παραγωγές και σε ζωντανές εμφανίσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ με το προσωπικό του jazz σχήμα έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνονται τα άλμπουμ "Growing Up”, "A Man Dreams” και "Back of Beyond”.

Συντελεστές:
Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο
Στέλλα Βαλάση: σαντούρι
Κίμωνας Καρούτζος: κοντραμπάσο

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας

Οργάνωση παραγωγής:
Αναστασία Ταμουρίδου - ARTos & Θέαμα

Πληροφορίες:
Παρασκευή 8 Μαρτίου | 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Γενικό Εισιτήριο: 20€
Εισιτήριο για B&E Members: 16€

Προπώληση εισιτηρίων: MORE.COM
https://www.more.com/music/jazz-sto-mouseio-dimitris-tsakas

Σχετικά με τον κύκλο συναυλιών Jazz στο Μουσείο:

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Σε αυτόν τον κύκλο της σειράς, μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες εμπνέονται από την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος "Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου" και εξερευνούν διαφορετικές πτυχές της περιοχής της Μεσογείου. Ο κύκλος ξεκίνησε με την Σαβίνα Γιαννάτου και τον Σπύρο Μάνεση και συνέχισε με το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου. Μετά το τρίο του Δημήτρη Τσάκα θα ακολουθήσει, στις 5 Απριλίου, μια συναυλία από τους Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου) με τίτλο Mediterranean Touch.

08/03: Δημήτρης Τσάκας "Sonic Horizons Trio” feat. Στέλλα Βαλάση & Κίμωνας Καρούτζος – Color Science

05/04: Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου) – Mediterranean Touch

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα social media @BEGoulandrisFoundation

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.