Οι La Femme φέρνουν την ψυχεδέλεια στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Η γαλλική κολεκτίβα επιστρέφει για ένα μεγάλο live party στο τελευταίο επεισόδιο της σειρά συναυλιών "Parklife" του ΚΠΙΣΝ. Μαζί τους, οι δικοί μας The Steams και Dury Dava.

Γράφει: Esquire Editors 31 Αυγούστου 2022

Η επιστροφή στην πόλη τον Σεπτέμβριο γίνεται πιο ευχάριστη χάρη σε εκείνα τα συναυλιακά ραντεβού που περιμέναμε από καιρό να ανανεωθούν. Η γαλλική κολεκτίβα La Femme επιστρέφει στη χώρα μας για ένα μεγάλο live party, όπου επιτέλους θα μπορούμε να χορέψουμε ελεύθερα σε αντίθεση με την περσινή τους επίσκεψη στη χώρα, η οποία μας βρήκε λόγω των πανδημικών μέτρων καθιστούς και μαγκωμένους. Η ξαφνική είδηση της συναυλίας τους στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου (στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών "Parklife" στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ) ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για το πιστό κοινό τους.

Τι δήλωσε ο Sacha Got

Όπως μας λέει και ο ένας εκ των δύο ιθυνόντων νόων των La Femme, Sacha Got, έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στην μπάντα και την Ελλάδα: "Αγαπώ την Ελλάδα. Μου αρέσει το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα ένα τεράστιο κοινό που ακούει rock’n’roll και new wave. Θα ήθελα να περάσω περισσότερο χρόνο εκεί, αφού κάθε φορά που παίζουμε είναι τόσο ξεχωριστά. Πιστεύω και το επερχόμενο live θα είναι φοβερό!".

Το γκρουπ των Magnée (πλήκτρα) και Got (κιθάρα) με έδρα το Παρίσι σχηματίστηκε στα 10s και γρήγορα όσο και ανορθόδοξα (αν σκεφτεί κανείς ότι μετά την κυκλοφορία του πρώτου EP τους έφυγαν για tour στις ΗΠΑ αντί για τη Γαλλία) έγινε το next big thing της γαλλικής ποπ. Σε πείσμα των μουσικοκριτικών που έθαψαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Psycho Tropical Berlin" (2013), οι αμετανόητοι Γάλλοι, που αδιαφορούν για τις τάσεις και την πολιτική ορθότητα, τράβηξαν όλα τα βλέμματα με το 70s kosmische/surf και psy rock ηχητικό κράμα και την disco αισθητική τους. H στροφή στην ψυχεδέλεια με το "Mystère" (2016) έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται φωναχτά "Où Va Le Monde?" και η δισκογραφική επιστροφή τους με το τολμηρό άλμπουμ-οδοιπορικό στην Αμερική "Paradigmes" (2021) επιβεβαίωσε την ποιοτική συνέπεια και την απεριόριστη φαντασία τους. 

H συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.