Ο Bloody Hawk ξέρει από 'Φθηνά Tricks'

O ράπερ με την κλασική, μα πάντα επίκαιρη και διαχρονική προσέγγιση στα τραγούδια του, επέστρεψε με ολοκαίνουργια δισκογραφική δουλειά.

Ο Bloody Hawk, ο ράπερ με την κλασική, μα πάντα επίκαιρη και διαχρονική προσέγγιση στα τραγούδια του, επέστρεψε με ολοκαίνουργια δισκογραφική δουλειά.

Στην πολυετή πορεία του στη μουσική βιομηχανία μουσική σκηνή, ο λυρικός και ωμά ρεαλιστικός Bloody Hawk έχει αποδείξει πως μπορεί να παρουσιάσει πολλά και διαφορετικά τραγούδια και τραγουδιστικά στυλ, πάντα όμως με το δικό του προσωπικό στίγμα. Οι στιχουργικές και μουσικές ιδέες του ποικίλουν χωρίς να χάνουν στιγμή την καλλιτεχνική του ταυτότητα.

Ο Bloody Hawk ξέρει από 'Φθηνά Tricks'

Αυτό συμβαίνει και στο νέο του δίσκο με τίτλο "Φθηνά Tricks" ο οποίος έρχεται 1μιση χρόνο μετά το άκρως επιτυχημένο album "Τίμημα" το οποίο μετράει μέχρι σήμερα σχεδόν 13 εκατομμύρια streams μόνο στο Spotify.

Για τα "Φθηνά Tricks" ο Bloody Hawk δημιούργησε κομμάτια χωρίς taboo, εγκαινιάζοντας μία νέα καλλιτεχνική εποχή για τον ίδιο, μετά την τριλογία των προηγούμενων albums ("Κομπλεξικό", "1 Ευρώ", "Τίμημα"). Στο νέο πόνημα του ράπερ από την Ξάνθη συναντάμε ένα φρέσκο σύνολο ακουσμάτων, πιο εξωστρεφές  από ότι μας έχει δώσει μέχρι σήμερα: για πρώτη φορά συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα album από hip-hop μπαλάντες και μελωδικά drill, μέχρι συναυλιακά bangers.

Στα "Φθηνά Tricks" ο Bloody Hawk παρομοιάζει τον εαυτό του με έναν καλλιτεχνικό ταχυδακτυλουργό, του οποίου τα "μεγάλα κόλπα" φθίνουν και έτσι "αναγκάζεται" να κάνει "λαμογιές" για να συνεχίσει να εντυπωσιάζει. Ό,τι ακριβώς δηλαδή πιστεύει πως συμβαίνει στην Ελλάδα του 2023. Αυτή η συνθήκη καθρεφτίζεται με εξαιρετικό τρόπο τόσο στα 12 τραγούδια του δίσκου, όσο και στο εντυπωσιακό artwork του album δια χειρός Φώτη Γεωργιάδη, που σμιλεύτηκε σε ένα realtime set, στο οποίο δύο διαφορετικοί κόσμοι ενώνονται στο σήμερα.

Bloody Hawk

Το album που κυκλοφορεί  μέσω της Minos EMI, a Universal Music Company περιλαμβάνει το ήδη γνωστό τραγούδι "Λουλούδι" που κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες όπως και ολοκαίνουργια τραγούδια  στα οποία συναντούμε -μεταξύ άλλων- συνεργασίες με τους Wang, Vlospa, Immune & Dani Gambino.

Την παραγωγή στα tracks ανέλαβαν ο επί χρόνια συνεργάτης του Bloody Hawk Mateos NPS καθώς και οι Beats Pliz, Reddy A, Spoty, Rigasbeats, Dj VGS, Rapide, Anil Q & Pikie Cans.


Tracklist

Ταβάνι

Αν Απόψε Φύγω

Μαχαλάς

KVL ft. Wang

Ζωγραφιά

Πίεση ft. Vlospa

Κανένας δεν με νιώθει

Facts ft. Immune

IKEA

Λουλούδι

Ιστορίες ft. Dani Gambino

Φάντασμα

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.