Στο 'σφυρί' κιθάρες των Eric Clapton και Kurt Cobain

Τον επόμενο μήνα, δύο κιθάρες -μια του Eric Clapton και μία του Kurt Cobain- θα πωληθούν σε δημοπρασία με εκτιμώμενη τιμή έως και δύο εκατομμύρια δολάρια.

Γράφει: Esquire Editors 21 Οκτωβρίου 2023

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κιθάρα του Eric Clapton, με το παρατσούκλι "Fool" έχει έντονα χρώματα και μια ψυχεδελική σκηνή που απεικονίζει έναν γυμνό άγγελο πάνω σε ένα σύννεφο. Το είδωλο του rock 'n' roll έπαιξε για πρώτη φορά την ηλεκτρική κιθάρα Gibson SG του 1964 στη σκηνή, ενώ ήταν σε περιοδεία στις ΗΠΑ με το βρετανικό ροκ συγκρότημα Cream, σύμφωνα με τον οίκο Julien's Auctions, που διοργανώνει τη δημοπρασία.

Ο George Harrison των Beatles έδωσε την κιθάρα στον Clapton γύρω στο 1965 και ο μάνατζερ των Cream, Ρόμπερτ Στίκγουντ ανέθεσε στους Ολλανδούς καλλιτέχνες Marijke Koger και Simon Posthuma - γνωστούς συλλογικά ως The Fool - να ανανεώσουν την εμφάνιση του μουσικού οργάνου.

Εκτός από το πολιτιστικά σημαντικό ψυχεδελικό ύφος της, η κιθάρα ήταν σημαντική από μουσική άποψη. Ο Clapton τη χρησιμοποίησε για να τελειοποιήσει τον χαρακτηριστικό ήχο του, γνωστό ως "woman tone".

Στο 'σφυρί' κιθάρες των Eric Clapton και Kurt CobainKevin Mazur Archive 1/WireImage

Η κιθάρα του αείμνηστου τραγουδιστή των Nirvana, Kurt Cobain γνωστή ως "Skystang I", είναι μια γαλάζια για αριστερόχειρες Fender Mustang. Ο Αμερικανός μουσικός έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα σε όλη την περιοδεία των Nirvana "In Utero" το 1993 και το 1994, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας συναυλίας του συγκροτήματος, τον Μάρτιο του 1994. Ο Cobain αυτοκτόνησε περίπου ένα μήνα αργότερα.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Hard Rock Cafe του Νάσβιλ στις 16 - 18 Νοεμβρίου. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην πρωτοβουλία για την ψυχική υγεία Kicking the Stigma.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος