To Saltburn κατάφερε να κάνει viral ένα τραγούδι 23 ετών

Η επιτυχία του 2001, μόλις μπήκε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο chart του Spotify.

Γράφει: Γεωργία Πρέζα 05 Ιανουαρίου 2024

Τον τελευταίο καιρό, για την ακρίβεια λίγο μετά την πρεμιέρα, η ταινία Saltburn, με πρωταγωνιστές τους Jacob Elordi και Barry Keoghan, έχει καταφέρει να γίνει viral, για πολλούς μάλιστα λόγους. 

Το TikTok έχει γεμίσει με βίντεο αναφορικά με τα συναισθήματα που έχει "γεννήσει" η υπόθεση και η σκηνοθεσία της ταινίας ενώ δε λείπουν και οι προτροπές του στιλ "μη δείτε την ταινία αυτή με τους γονείς σας". Ωστόσο, το Saltburn δεν έχει καταφέρει μόνο αυτό. Η περίπλοκη αυτή, διεστραμμένα όμορφη ταινία κατάφερε ακόμα και να κάνει viral ένα τραγούδι 23 ετών. Ναι ναι, το Murder On The Dancefloor έγινε viral 23 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του. 

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που ο Oliver χορεύει γυμνός στο κτήμα της οικογένειας του Felix, ακούγεται δυνατά και καθαρά η επιτυχία του 2001 Murder On The Dancefloor, της Sophie Ellis-Bextor. Η σκηνή λοιπόν αυτή, και το γεγονός ότι η ταινία έχει απασχολείσαι -και συνεχίζει να απασχολεί- ιδιαίτερα πολύ, κατάφερε να βάλει το τραγούδι στα charts δύο δεκαετίες -και κάτι-, μετά την πρώτη του κυκλοφορία. 

Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, στις 31 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες δηλαδή αφότου το Saltburn έγινε διαθέσιμο στο Amazon Prime Video, το Murder On The Dancefloor είχε τις υψηλότερες ημερήσιες παγκόσμιες ροές στο Spotify φτάνοντας το 1,5 εκατομμύριο. Μάλιστα, το τραγούδι μπήκε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο chart του Spotify, φτάνοντας στο νούμερο 1 στο διάγραμμα Viral 50 του Spotify. Όχι και άσχημα, ε;

Και αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τελευταία φορά που "ζωντάνεψε" κάποιο τραγούδι χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία ήταν όταν στην 4η σεζόν του Stranger Things απολαύσαμε στο έπακρο το Running Up That Hill της Kate Bush το οποίο πήρε κυριολεκτικά και μεταφορικά, "δεύτερη ζωή". 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης