O Μιχάλης Μυτακίδης των Active Member είπε κάτι για την τραπ και το έντεχνο που δεν το είχαμε σκεφτεί

Για την ακρίβεια, ενδεχομένως να μην περνούσε ποτέ από το μυαλό μας.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 31 Ιανουαρίου 2024

Συνέντευξη στο Musicology της ΕΡΤ παραχώρησε ο Μιχάλης Μυτακίδης, των Active Member, μιλώντας για την τραπ, το έντεχνο και τα 30 χρόνια πορείας του συγκροτήματος.

Ο ιδρυτής των Active Member μίλησε για το πώς η τραπ προσπαθεί να γίνει σαν το έντεχνο τονίζοντας ωστόσο πως "τέτοια κατηφόρα, δε θα τη γνωρίσει".  

Ο ίδιος μάλιστα, δε δίστασε να αναφερθεί στη δική του μουσική αρχή, τονίζοντας πως "έχτισε έναν μπούσουλα για όσους ακολούθησαν". 

"Όταν ξεκίνησα και έφτιαξα τα πρώτα τραγούδια με ελληνικό στίχο, φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να χτίσω ένα μπούσουλα για αυτούς που θα ακολουθήσουν. Τελικά, δεν το κατάφερα γιατί το hip hop δεν ήταν τόσο διαδεδομένο εδώ. Άρα, τα παιδιά που άρχιζαν να κάνουν hip hop αργότερα, "μετέφραζαν" τη ζωή από τα έξω και ήταν πολύ ξένο για εμένα να βλέπω δεκαπεντάχρονα να το παίζουν gangster. Εγώ που είχα μεγαλώσει μέσα σε αυτούς γελούσα... Έπρεπε λίγο να ισορροπήσω το πράγμα.

Κάποτε για να μπορέσουμε να γεμίσουμε το "Ρόδον" με χίλια άτομα "φτύναμε" αίμα, τώρα είναι πιο εύκολο. Τώρα ένα παιδάκι με τσαντάκι και σαγιονάρα μπορεί να το γεμίσει ένα στάδιο μεγάλο. Άμα δεις πλάνα και σου πάρουν τον ήχο από τις συναυλίες, είτε παίζουν οι Iron Maiden, είτε παίζουν έντεχνοι, είτε παίζουν πανκιά είναι το ίδιο πράγμα.

"Όπως είναι το έντεχνο, ακριβώς έτσι είναι και το τραπ, έτσι είναι το λαϊκό ποπ, έτσι είναι το ροκ... Για ό,τι έχει συμβεί σε αυτό τον τόπο μουσικά ευθύνονται οι έντεχνοι γιατί αυτοί καθοδηγούν τα πράγματα. Από το πώς θα είναι η στάση ζωής σου, από το τι λαϊκισμό πουλάς.... Οι βίλες που δείχνουν οι τράπερς στα βίντεο ξέρουμε ότι τις έχουνε νοικιάσει, οι έντεχνοι τις έχουν αγοράσει. Θέλει προσπάθεια η τραπ να γίνει σαν το έντεχνο. Τέτοια κατηφόρα δεν θα την έχει ούτε το τραπ...".

Να πέσει το βίντεο: 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης