Ο Henry Cavill πρέπει να είναι ο επόμενος James Bond

Ο Άγγλος ηθοποιός θα έπρεπε ήδη να προβάρει το κοστούμι του 007 για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Πίσω στο 1994, οι παραγωγοί του James Bond αναζητούσαν διακαώς τον διάδοχο του Timothy Dalton για τον ρόλο του 007 αλλά κυρίως ένα πρόσωπο που θα αναβάθμιζε το προφίλ του απόλυτου μυστικού πράκτορα στη μεγάλη οθόνη. Για την ακρίβεια, επικρατούσε μία φρενίτιδα με δεκάδες ονόματα να προτείνονται: Mel Gibson, Liam Neeson, Ralph Fiennes (που τώρα βλέπουμε ως M, φυσικά), Daniel Day-Lewis, Denzel Washington, Eddie Murphy, Hugh Grant ήταν μόνο από τα πιο λαμπερά εξ΄αυτών. Ακόμη και η Sharon Stone ή ο Michael Jordan είχαν ακουστεί.

Τελικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, επιλέχθηκε ο εξαιρετικός Pierce Brosnan και έκανε τη διαφορά. Στις μέρες μας -και αναμένοντας το No Time to Die- ζούμε κάτι ανάλογο και, ευτυχώς, υπάρχει το ίντερνετ και τα social media για να μπορούμε να διαφωνούμε και να τσακωνόμαστε (και) γι' αυτό.

Ο επόμενος (;) Bond

Η ταινία του Cary Fukunaga θα είναι το κύκνειο άσμα του Daniel Craig στο ρόλο του Bond. Ο 53χρονος Άγγλος ηθοποιός παρέλαβε τη σκυτάλη από τον γοητευτικό Ιρλανδό, το 2005, και πήγε τον χαρακτήρα αρκετά βήματα μπροστά. Τόσο, που 16 χρόνια και 5 ταινίες μετά, αρκετοί τον συγκρίνουν με τον (ασύγκριτο κατά τα άλλα) Sean Connery.

Ο Henry Cavill πρέπει να είναι ο επόμενος James Bond

Και τώρα, τι; Έχουν ακουστεί πολλά, μα πάρα πολλά, ονόματα που εκτείνονται από το φάσμα των ήδη αναγνωρισμένων σταρ μέχρι κάποιους δυναμικά ανερχόμενους αλλά και εκείνα μερικών γυναικών. Αλλά ας μη μακρηγορούμε, η λύση είναι μία και κάτι παραπάνω από προφανής: Henry Cavill.

Γιατί ο Cavill

O 37χρονος Άγγλος από το νησί του Τζέρσεϊ, στα Αγγλονορμανδικά χωρικά ύδατα, βρίσκεται αρχικά στην κατάλληλη ηλικία: Είναι κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Craig όταν εκείνος επιλέχθηκε και μικρότερος τόσο από τον (43χρονο) Tom Hardy όσο και από τον (48χρονο) Idris Elba

Έπειτα, έχει το σωστό look για όλο αυτό, τουλάχιστον όσον αφορά τις περιγραφές στα βιβλία του Ian Fleming και στην αρχική σύλληψη του Βρετανού συγγραφέα για τον ήρωά του. Είναι ψηλός (πάνω από 1,85 μ.), όμορφος, λευκός - αν και δεν υπάρχουν πλέον φυλετικά στερεότυπα γι' αυτό. Μέχρι και η Barbara Broccoli είχε δηλώσει κατά το πρόσφατο παρελθόν πως θα ήθελε να δει έναν μαύρο James Bond αλλά όχι μία γυναίκα στο ρόλο.

Επιπροσθέτως, σε συνέχεια του εξαιρετικά γυμνασμένου Daniel Craig, ο Cavill διαθέτει τα απαραίτητα μούσκουλα. Ο ίδιος μάλιστα έχει αναφέρει πως δεν θα διστάσει να χάσει ή βάλει όγκο για οποιονδήποτε ρόλο, πόσω μάλλον για εκείνον του 007. Και δεν αρκεί μόνο η εμφάνιση. Ο επόμενος Bond πρέπει να είναι και ένας αποδεδειγμένα καλός αθλητής, κάτι που ο Cavill έχει αποδείξει, με πειστικότερο παράδειγμα τον άτυπο ανταγωνισμό του με τον Tom Cruise στα stunts του Mission: Impossible - Fallout.

ΧΕΝΡΙ ΚΑΒΙΛ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ 2
ΧΕΝΡΙ ΚΑΒΙΛ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ 1

Παράλληλα και συμπληρωματικά με όλα αυτά, ο Henry Cavill έχει τεράστια πια εμπειρία σε blockbusters - μάλιστα, σε παραγωγές που εύκολα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από απαιτητικές έως εξαντλητικές. Η συμμετοχή του δε, σε projects όπως το The Witcher του Netflix πιστοποιούν πως μπορεί να είναι εξίσου προσαρμοστικός, συν το γεγονός πως είναι εξαιρετικά αγαπητός στις νεότερες γενιές. Το τελευταίο είναι δεδομένο πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να δημιουργηθούν νέες γενιές fans του James Bond.

Και τέλος, ας μην ξεχνάμε πως ο Cavill, μόλις στα 22 του χρόνια, λίγο έλειψε να κλέψει τον ρόλο από τον Daniel Craig για το Casino Royale: Ο σεναριογράφος της ταινίας Neal Purvis είχε παλαιότερα αποκαλύψει σε συνέντευξή του πως ο Man of Steel διεκδίκησε μέχρι την τελευταία στιγμή τις όποιες πιθανότητες για να γίνει ο επόμενος Bond. Αν χρειαστεί, θα το κάνει και πάλι. Αυτή τη φορά με πολύ μεγαλύτερες αξιώσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.