O Will Smith χρειάζεται επανεκκίνηση

Ο αγαπημένος ηθοποιός γίνεται σήμερα 54ων και έχει μπροστά του μια καριέρα να σώσει.

Γράφει: Νίκος Παπαηλιού 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Will Smith τα έχει κάνει όλα στην καριέρα του. Από τον Πρίγκιπα του Μπελ Αιρ μέχρι τα Κακά Παιδιά και από τον Hancock ως τον King Richard, o δημοφιλής ηθοποιός δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, όσον αφορά στην καριέρα του. Μέχρι τις 27 του Μάρτη που μας πέρασε κανείς δεν είχε να του προσάψει το οτιδήποτε, ωστόσο, τότε ήταν, που ο χρόνος πάγωσε. Το χαστούκι στον Chris Rock αποτελεί το πιο μελανό σημείο στην καριέρα του και συνέβη το ίδιο βράδυ με την κορυφαία του στιγμή. Ο διάσημος πρωταγωνιστής θόλωσε για τα καλά και κατάφερε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να αμαυρώσει όλα όσα έχτιζε επί δεκαετίες.

> Διάβασε ακόμη: Will Smith, ο πρίγκιπας του cool

Ο Will Smith κλείνει σήμερα τα 54 -γεννήθηκε σαν σήμερα στις 25 Σεπτεμβρίου του 1968- και ενώ πλησιάζει τα 40 χρόνια καριέρας, καλείται να σώσει το legacy του. 

Ο χρόνος πάγωσε στις 27 Μαρτίου

Τα ρολόγια σταμάτησαν το βράδυ της τελετής των 94ων Βραβείων Όσκαρ. Ο Will Smith, ο κωμικός, ο Will Smith ο πιστολέρο, ο Will Smith ο πατέρας και προπονητής, σηκώθηκε από τη θέση του και όρμηξε στον Chris Rock. Το "αστείο" του τελευταίου για τη σύζυγό του, Jada Pinkett Smith, τον έκανε έξαλλο. Έβαλε ένα προσωπείο που ποτέ δεν είχε φορέσει και αφού επιτέθηκε φραστικά, στη συνέχεια χτύπησε τον Chris Rock. Η συνέχεια, γνωστή. Ο Will Smith πήρε το βραβείο του, η ιστορία του σπουδαίου πατέρα της Serena Williams έμεινε στον πάγο και έπειτα πληροφορήθηκε το 10ετή αποκλεισμό του από την Ακαδημία.

Στην εποχή της Cancel Culture, o Will Smith γλίτωσε. Ο πρότερος βίος και οι τόσες επιτυχίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κοινή γνώμη. Το Forbes απορούσε πώς είναι δυνατόν να έμεινε "uncancelled". Η απάντηση είναι (και) στα αντανακλαστικά. Από την ίδια κιόλας μέρα, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, ο Will Smith απολογείται στον Rock. Τον Ιούλιο δημοσιοποίησε ένα εξάλεπτο βίντεο με το οποίο εξηγούσε στους πιστούς (όπως αποδείχθηκε) ακολούθους του, το πώς έχουν τα πράγματα. 

Μεταξύ άλλων ανέφερε: "Πέρασα τους τελευταίους τρεις μήνες επαναλαμβάνοντας και κατανοώντας τις λεπτομέρειες και την περιπλοκότητα αυτού που συνέβη εκείνη τη στιγμή. Και δεν θα προσπαθήσω να μιλήσω για όλα αυτά τώρα, αλλά μπορώ να πω σε όλους εσάς ότι δεν υπάρχει κανένα κομμάτι μου που πιστεύει ότι αυτός ήταν ο σωστός τρόπος να συμπεριφερθώ εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει κανένα μέρος μου που πιστεύει ότι αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να αντιμετωπίσεις μια αίσθηση έλλειψης σεβασμού ή μια προσβολή".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

O Will Smith δεν έχει τελειώσει. Οφείλει να σηκωθεί ξανά και να παλέψει για να βρει τον άνθρωπο εκείνο που ξέραμε για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Να αποδείξει ότι ήταν όντως η "κακιά στιγμή". Να κάνει τις ταινίες του και ασχέτως επιτυχιών -άλλωστε πριν από τον King Richard δεν ήταν και ο πιο αγαπημένος των κριτικών- να συνεχίζει να γράφει το "βιβλίο της ζωής" του. 

Έχει πλέον τη μοναδική ευκαιρία, με τη στάση ζωής του, να γίνει το αντιπαράδειγμα για όσους τον αποθέωσαν λόγω ενός περιστατικού, για το οποίο έχει μετανιώσει. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να τον μετατρέψουν σε... σύμβολο ανδρισμού τότε. Ο Smith οφείλει στην καριέρα του να τους διαψεύσει. Χρειάζεται το δικό του restart και το μόνο βέβαιο είναι, ότι έχει το χρόνο, το ταλέντο και τα κότσια να το κάνει. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης