O Idris Elba έριξε χυλόπιτα στον James Bond. Αλλά γιατί;

Ναι, η απάντηση έχει να κάνει με κάτι που υφίσταται μέχρι και σήμερα, ακόμη και στο Χόλιγουντ.

Ο ρόλος του James Bond είναι ένας από τους πιο περιζήτητους στο Χόλιγουντ. Άλλωστε μόνο 7 ηθοποιοί έχουν παίξει τον κατάσκοπο και ανάμεσα τους βρίσκουμε ονόματα όπως ο Sean Connery, ο Pierce Brosnan και ο Daniel Craig. Ο ρόλος μετά το No Time to Die παραμένει ορφανός και μερικοί από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς έχουν προταθεί. Ανάμεσα τους και ο Idris Elba

O "Luther" φυσικά και κολακεύτηκε, αλλά απέρριψε τον ρόλο και είχε έναν πολύ σημαντικό λόγο για αυτό. Τα ρατσιστικά σχόλια που θα άκουγε ή απλά ο φυλετικός διαχωρισμός που γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν εκείνα που τον απώθησαν από το να μπει σε διαδικασία συζητήσεων. Σε παλιότερη συνέντευξή του ο Elba είχε άλλωστε δηλώσει: "Δεν θέλω να γίνω γνωστός ως ο πρώτος μαύρος James Bond. Ο Sean Connery δεν είναι γνωστός ως ο Σκωτσέζος Bond και ο Daniel Craig δεν είναι γνωστός ως ο γαλανομάτης Bond. Αν έπαιζα τον ρόλο, δεν ήθελα να με αποκαλούν τον μαύρο James Bond". Είπε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι ήθελαν απλώς να είναι αυτός επειδή είναι μαύρος και αυτό ήταν που τον έκανε να διστάσει.

Διαβάστε Επίσης

Τι δήλωσε φέτος

Φέτος, σε συνέντευξή του στο podcast Smartless, εξακολουθεί να επιμένει στο εν λόγω σκεπτικό. "Ήταν ένα μεγάλο κομπλιμέντο ότι σε πολλά μέρη του κόσμου με σκέφτονταν για τον ρόλο. Όσοι ήταν αντίθετοι έκαναν την ιδέα αποκρουστική και αηδιαστική, επειδή έγινε θέμα φυλετικό. Έγινε γελοίο. Έχουμε εμμονή με το 'χρώμα' και αυτό εμποδίζει την ανάπτυξη και τις φιλοδοξίες των ανθρώπων. Φυσικά και ο ρατσισμός θα πρέπει να αποτελεί ζήτημα. Ο ρατσισμός είναι πραγματικός. Αλλά, κατά την άποψή μου, είναι τόσο ισχυρός όσο του επιτρέπεις να είναι".

Ο Elba πάντως ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Air Hijacking στο Apple TV+ και φαίνεται ότι οι θεωρίες πως αυτός θα είναι ο επόμενος James Bond έχουν απορριφθεί. Μένει να δούμε ποιος θα αναλάβει τελικά τον σπουδαίο ρόλο. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης