Κι αν το Live and Let Die δείχνει το δρόμο για τον επόμενο James Bond;

50 χρόνια μετά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο καλύτερος Bond όλων των εποχών ήταν ο Roger Moore.

Έχουν περάσει 50 χρόνια από την πρώτη ταινία του Roger Moore ως James Bond, κι όμως φαίνεται πως έχουμε ακόμη να πάρουμε πολλά από αυτή την ιστορική γνωριμία με τον ηθοποιό ως εμβληματικό πράκτορα του Live And Let Die. Στην πραγματικότητα, ο Moore δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα cool, κάτι που ίσως πάει κόντρα με το πώς έχουμε τον James Bond στο μυαλό μας. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδρασή του όταν πήρε τον ρόλο: Σύμφωνα με τον φίλο του και κασκαντέρ Rocky Taylor, βγήκε από το γραφείο χορεύοντας και φωνάζοντας "Είμαι ο James Bond! Είμαι ο James Bond!". Αναμφίβολα, δε μπορούμε να φανταστούμε τον Daniel Craig να αντιδρά με αυτόν τον αυθόρμητο (και αξιολάτρευτο) τρόπο.

Αυτό το ιδιόρρυθμο πνεύμα του Roger Mooore είναι που ίσως χρειάζεται ο νέος James Bond. Όπως και τότε, έτσι και τώρα το franchise βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και όποιος καταλήξει τελικά να πάρει το ρόλο του πράκτορα 007, μπορεί να υιοθετησει πολλά στοιχεία από το Live And Let Die.

Φυσικά, δεν ήταν όλα ρόδινα τότε καθώς μιλάμε για τη δεκαετία του '70, κατά την οποία η συμπερίληψη δε θεωρούνταν δεδομένη στο Hollywood- όλοι οι μαύροι χαρακτήρες για παράδειγμα, ήταν κακοί και σχεδόν όλοι πέθαιναν.

Από τα καλά στοιχεία, ωστόσο, της ταινίας, πολλά μπορούν να επαναπροσδιοριστούν στο νέο Jame Bond. Η προσθήκη μιας πινελιάς θρίλερ ληστείας, ας πούμε ή folk τρόμου ή γουέστερν - θα φρεσκάριζε τα πράγματα χωρίς να χαθεί ο στιβαρός χαρακτήρας του Bond. 

Όσο για τα χαρακτηριστικά του Moore που μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για το μέλλον, αυτά είναι πολλά. Στο Live And Let Die, ο Bond πίνει μπέρμπον, καπνίζει πούρα όταν κάνει αλεξίπτωτο πλαγιάς και κυκλοφορεί με δίπτυχα σακάκια. Η βρετανικότητά του είναι μια από τις πιο έντονες "πτυχές" του, και η τοποθέτησή του σε μια μεγάλη αμερικανική πόλη την κάνει ακόμη πιο απολαυστική. 

Όποιος και αν τελικά κατακτήσει τον πολυπόθητο ρόλο του Bond, σίγουρα έχει να αντλήσει αρκετά στοιχεία από την ιδιόρρυθμη προσέγγιση του Moore- η οποία στην τελική μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητη στη σημερινή εποχή.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.