O Jason Momoa πέρα από τον Aquaman

Ο δημοφιλής αμερικανός ηθοποιός, πρωταγωνιστής στο Aquaman και στο Game of Thrones, γίνεται σήμερα 44 χρονών.

O Jason Momoa γίνεται σήμερα 44 χρονών και βρίσκεται – με την τρίαινά του – στην κορυφαία A-list ηθοποιών του Χόλιγουντ. Οι πρωταγωνιστικοί του ρόλοι ως Aquaman στον κινηματογράφο και Khal Drogo στη σειρά Game of Thrones τον έχουν εκτοξεύσει στην κορυφή και έχει καταφέρει με κάθε νέα του ταινία να στρέφει προς το μέρος του τα βλέμματα του κόσμου (ακόμα και όταν δίνει στη φωνή του στον Lego Aquaman). Πέρα από το προφανέστατα εντυπωσιακό παρουσιαστικό του, ο Jason Momoa είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός πρώτης γραμμής στο απόγειο της καριέρας του.

Γεννημένος την 1η Αυγούστου 1979 στη Χαβάη, από πατέρα γηγενή χαβανέζο και μητέρα με ρίζες από την Ιρλανδία, τη Γερμανία και τη φυλή Pawnee, μετά από το διαζύγιό τους χρειάστηκε να μείναι με τη μητέρα του στην καρδιά της Αμερικής, το Norwalk της Iowa. Στη γενέτειρα Χαβάη επέστρεψε αργότερα και μέσα από audition, σε ηλικία 19 χρονών, τον επέλεξαν να παίξει στη δημοφιλή σειρά Baywatch: Hawaii. Αυτή ήταν η αρχή της λαμπρής καριέρας του.

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του Jason Momoa, επιλέξαμε 5 χαρακτηριστικούς και διαφορετικούς ρόλους μέσα από τη φιλμογραφία του. Μην περιμένεις να διαβάσεις ξανά για τον Aquaman.

Dune (2021, βαθμολογία IMDb: 8.0)


Το sci-fi saga του Denis Villeneuve έφερε ξανά στη μεγάλη οθόνη τα κλασικά βιβλία του Frank Herbert. Από τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες του 2021, μία δεύτερη ταινία Dune αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στα τέλη της φετινής χρονιάς. Ο Jason Momoa παίζει τον ξιφομάχο Duncan Idaho και μέντορα του πρωταγωνιστή της ταινίας, Paul Atreides (Timothée Chalamet).
 

Zack Snyder's Justice League (2021, βαθμολογία IMDb: 8.0)


Το director's cut της ταινίας Justice League του 2017 και μέσα από το DC Extended Universe, βρίσκει superheroes όπως o Batman, η Wonder Woman, o Cyborg και ο The Flash, αποφασισμένους να μην αφήσουν τη θυσία του Superman να πάει χαμένη. Έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα μεγάλη απειλή για τον πλανήτη, τον Steppenwolf και τον στρατό των Parademons. O Jason Momoa είναι ο Aquaman, αναντικατάστατο μέλος αυτής της ομάδας από superheroes.

Road to Paloma (2014, βαθμολογία IMDb: 6.0)


Ο Jason Momoa έχει δώσει όλη του την καρδιά και την ψυχή σε αυτό φιλμ. Σκηνοθετεί, παίζει, έχει γράψει το σενάριο, βρίσκεται πίσω και από την παραγωγή. To Road to Paloma είναι ένα δραματικό θρίλερ, στο οποίο ενσαρκώνει μοναδικά τον γεγενή Αμερικανό Wolf που το σκάει κυνηγημένος στην έρημο αφού πρώτα σκοτώνει τον βιαστή της μητέρας του.

Braven (2018, βαθμολογία IMDb: 5.9)


Εδώ έχουμε μία συναρπαστική ταινία δράσης με πρωταγωνιστή τον Jason Momoa που δυστυχώς πέρασε απαρατήρητη. Καιρός να την ανακαλύψεις. O Momoa στο Braven – σε ένα άκρως χιονισμένο σκηνικό – είναι ένας ξυλοκόπος που μαζί με τον πατέρα του και άθελά τους μπλέκουν σε μία υπόθεση ενός καρτέλ ναρκωτικών.

Bullet To The Head (2012, βαθμολογία IMDb: 5.7)


Εδώ τον βρίσκουμε δίπλα στον θρύλο Sylvester Stallone σε ένα αστυνομικό φιλμ του Walter Hill που απέτυχε εμπορικά αλλά βλέπεται μέχρι και σήμερα με μεγάλο ενδιαφέρον. Από τους πρώτους του  ρόλους, στο Bullet To The Head υποδύεται έναν επαγγελματία δολοφόνο και το κάνει καλά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης