Το #NoBarbenheimer trend έβαλε σε μπελάδες τη Warner Bros.

Η Warner Bros. απολογείται στην Ιαπωνία για τα διαδικτυακά memes με την ατομική βόμβα.

"Δείχνουμε την έκρηξη;" Αυτή θα ήταν η πρώτη ερώτηση που θα ερχόταν στο μυαλό μου αν σκηνοθετούσα μία ταινία για τον J. Robert Oppenheimer, τον πατέρα της ατομικής βόμβας. Αυτήν την απόφαση έπρεπε να πάρει ο σκηνοθέτης της ταινίας Oppenheimer, Christopher Nolan. Αποφάσισε, τελικά, να μη δείξει την εφεύρεση που σκότωσε περισσότερους από 140 χιλιάδες αθώους ανθρώπους στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. "Ο J. Robert Oppenheimer έμαθε για τους βομβαρδισμούς της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από το ραδιόφωνο", είπε ο Nolan στο κοινό που παραβρέθηκε σε προβολή της ταινίας στη Νέα Υόρκη. Παρόλα αυτά, δεν είδε το trend #NoBarbenheimer να έρχεται. Διάφορα επίσημα memes εμφανίστηκαν - ως μέρος του Barbenheimer trend στο διαδίκτυο – δείχνοντας εικόνες ατομικής βόμβας και κατά συνέπεια ξεσηκώνοντας πολλούς εναντίον της ταινίας. Οι αντιδράσεις πήραν τέτοιες διαστάσεις ώστε να αναγκαστεί η παραγωγός εταιρεία, Warner Bros να ζητήσει συγγνώμη από την Ιαπωνία. 

Σε λιτή ανακοίνωση, ανέφερε ότι το στούντιο "εκφράζει τη λύπη του για την πρόσφατη απαθή εμπλοκή της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης". Αφού έσβησε διάφορα tweets και Barbenheimer memes, ζήτησε "ειλικρινή συγγνώμη".

Στο μεταξύ, το Oppenheimer δεν έχει κάνει ακόμη πρεμιέρα στην Ιαπωνία και δεν υπάρχει για την ώρα κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Είναι πολύ λογικό αν αναλογιστούμε ότι η μαύρη επέτειος των βομβαρδισμών είναι στις 6 και 9 Αυγούστου. Αν το Oppenheimer κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στην Ιαπωνία, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις των θεατών στην απόφαση του Nolan να μη δείξει τα θύματα. Μέχρι τότε, η Ιαπωνία μάλλον περιμένει περισσότερο την προβολή της ταινίας Barbie.

Πρόσφατα, η Barbie Japan έδειξε τη δυσαρέσκειά της για κάποια πράγματα που έβλεπε, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter (ή στο X, να αρχίσουμε να το συνηθίζουμε). Με μία επίσημη ανακοίνωση προς τη Warner Bros. που εκδόθηκε στις 31 Ιουλίου, η Barbie Japan άσκησε κριτική στους αμερικανούς ομολόγους της στη Warner Bros. για την αμερικανική καμπάνια 'Barbenheimer'. Ο συνδυασμός των εικόνων της Barbie και οι απεικονίσεις των σύννεφων μανιταριών μίας ατομικής βόμβας σε memes στο διαδίκτυο, αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της Barbie Japan παγκοσμίως, προκαλώντας αντιδράσεις. Σαν αποτέλεσμα, το #NoBarbenheimer άρχισε να τρεντάρει στο Twitter στην Ιαπωνία.

"Η ταινία Barbie είναι καταδικασμένη να αποτύχει στην Ιαπωνία γιατί οι δημιουργοί της έχουν αγκαλιάσει πλήρως το διαδικτυακό meme με την ατομική βόμβα", έγραψε ένας χρήστης, με την ανάρτησή του να έχει 10,000 retweets. 'Απαξιώ εντελώς τους ανθρώπους της ταινίας Barbie, φαίνεται ότι δεν έχουν καμία αντίληψη της πραγματικότητας' γράφει ένας άλλος.

Με το #ΝοBarbenheimer trend να κυριαρχεί, δε θα ξαφνιαστεί κανείς αν και τα δύο φιλμ αποτύχουν εμπορικά στην Ιαπωνία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης