Η Barbie ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις

Η Greta Gerwig γίνεται η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτρια με ταινία του 1 δισ. δολαρίων στο box office.

Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την Barbie στην αποστολή της κάνει τον κόσμο ακόμα πιο ‘ροζ’. Η ομώνυμη ταινία της αμερικανίδας σκηνοθέτριας Greta Gerwig, με πρωταγωνίστρια την Margot Robbie και τον Ryan Gosling, ξεπέρασε το 1 δισ.δολάρια στο παγκόσμιο box office, τοποθετώντας την αυτόματα στη λίστα των πιο εμπορικών ταινιών όλων των εποχών, χωρίς μάλιστα να ανήκει σε κάποιο superhero multiverse. Πού ξέρεις, ένα Barbie multiverse ίσως δημιουργηθεί σύντομα.

Τρίβουν τα χέρια τους στην Warner Bros. και στην Mattel με την τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Καμία ταινία της Warner Bros. δεν έχει φτάσει σε αυτό τον αριθμό εισιτηρίων τόσο γρήγορα και έχει ακόμα δρόμο μπροστά της. Το διαδικτυακό φαινόμενο Barbenheimer βοήθησε και αυτό, αν κρίνουμε από τη μεγάλη επιτυχία και της ταινίας Oppenheimer του Christopher Nolan, αλλά η πορεία της Barbie στη ‘ροζ στρατόσφαιρα’ ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη.

Όσο για την Greta Gerwig, γίνεται η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτρια στην ιστορία του Χόλιγουντ με ταινία που ξεπερνάει το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις.

Οι υπόλοιποι 28, είναι όλοι τους άντρες. Κάπως έτσι, καταρρέει και ο μύθος που θέλει τις ταινίες από γυναίκες σκηνοθέτριες, με γυναίκες πρωταγωνίστριες και πάνω σε θέματα που απασχολούν τις γυναίκες, να αποτυγχάνουν.

"Μόνο η Greta Gerwig θα μπορούσε να ζωντανέψει αυτό το έμβλημα των γενεών και τον κόσμο της μέσα από μία αστεία, συναισθηματική και διασκεδαστική ιστορία, ουσιαστικά κάνοντας ολόκληρο τον κόσμο ροζ" δήλωσε ο Jeff Goldstein της Warner Bros., πρόεδρος της εγχώριας διανομής στις ΗΠΑ. Και συνέχισε "Οι ουρές που δημιουργούνται μπροστά από τις αίθουσες και οι επαναλαμβανόμενες προβολές δείχνουν ότι το σινεμά επέστρεψε". Ό,τι καλύτερο, αφήνοντας πίσω την εποχή της πανδημίας, με τις κινηματογραφικές αίθουσες κλειστές και τις παραγωγές σε παύση.

Με την τεράστια επιτυχία της Barbie, άνοιξε για τα καλά η όρεξη της Mattel. Στο προσεχές μέλλον θα δούμε ταινίες βασισμένες στα παιχνίδια Hot Wheels, Barney (με τον Daniel Kaluuya), Magic 8-Balls και Polly Pocket από την Lena Dunham και πρωταγωνίστρια την Lily Collins.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.