Πώς θα έμοιαζε ο James Bond δια χειρός Christopher Nolan;

Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δε το φανταζόμασταν.

Υπάρχουν διάφορες αναφορές τελευταία ή για την ακρίβεια μία αναφορά στο κινηματογραφικό blog World of Reel που λέει ότι ο Christopher Nolan εξετάζει το ενδεχόμενο να γυρίσει την επόμενη ταινία του James Bond. Κάποιοι άλλοι, που μάλλον δεν πρέπει να τους πάρεις στα σοβαρά, λένε ότι ο Nolan ήδη δουλεύει σε ένα Bond φιλμ και σε ένα sequel.

Κανείς δε γνωρίζει περισσότερα μέχρι στιγμής. Μπορεί απλά να είναι χαζές φήμες. Αλλά για μία μερίδα κινηματογραφόφιλων, μία ταινία James Bond από τον Christopher Nolan, θα ήταν κάτι το ονειρικό. Πόσω μάλλον αν η δράση εκτυλισσόταν πάνω σε ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο.

Γυρίζοντας μία ταινία με τον James Bond είναι κάτι που έχει σκεφτεί ο Nolan στο παρελθόν. Το Tenet έφερνε σε πολλά σημεία στον James Bond, μία αίσθηση – ανατριχίλα ενός neo-Bond. "Αγαπώ αυτές τις ταινίες. Η επιρροή αυτών των ταινιών στη φιλμογραφία μου είναι πολύ εμφανής. Θα ήταν μεγάλο προνόμιο να κάνω μία τέτοια ταινία. Την ίδια στιγμή, με έναν τέτοιο χαρακτήρα, έρχονται και δίαφοροι περιορισμοί στη δουλειά σου. Κάπως έτσι ένιωσα, αυτή την ευθύνη, όταν δούλεψα στον Batman", είπε πρόσφατα ο Nolan στο podcast Happy Sad Confused, κατά τη διάρκεια της προώθησης του Oppenheimer.

O Nolan επίσης υπαινίχθηκε ότι θα ήθελε να έχει τον έλεγχο περισσότερο από κάθε άλλο σκηνοθέτη του James Bond στο παρελθόν, ακόμα και να διαλέξει ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής. "Δε θα ήθελες να ασχοληθείς με ένα φιλμ αν δε νιώθεις απολύτως αφοσιωμένος σε αυτό", ανέφερε στο podcast.

Η εν λόγω "εξίσωση" έρχεται ξανά στο προσκήνιο, αφού από ό,τι φαίνεται έχει ανοίξει ο δρόμος για ένα γερό reboot στο οποίο θα ταίριαζε ο Nolan. Από την άλλη, μέχρι να μάθουμε περισσότερα για τη νέα ταινία James Bond, σίγουρα θα πάρει πολύ καιρό, υπάρχει χώρος για χαλαρές συζητήσεις και σενάρια.

Daniel Craig

Οι ταινίες με τον James Bond είναι μία κατηγορία από μόνες τους. Ίσως, έχεις συγκρίνει το No Time To Die με άλλες ταινίες του 2021, σαν το A Quiet Place Part 2 ή το Black Widow, αλλά όταν περάσει ο χρόνος θα την κατατάξεις ανάμεσα στις άλλες ταινίες του James Bond και όχι σε άλλη κατηγορία. Ένα Nolan Bond φιλμ, όμως, θα ήταν μία ευκαιρία για κάτι που δεν έχει γίνει για πολύ καιρό. Μία James Bond ταινία που θα έστεκε μόνη της.

Όλοι αγαπάμε το Casino Royale, ως ένα καλό reboot που απείχε πολύ από τα προηγούμενα (για εσένα λέμε, Pierce, αν και είσαι ο καλύτερος), ενώ και το Skyfall ήταν μία διασκεδαστική ταινία με μία ματιά στο παρελθόν. Κατά τη γνώμη μας επίσης, το No Time To Die ήταν ένα επικό και σχετικά δίκαιο τέλος για τον Daniel Craig. Υπάρχει, όμως, μία αίσθηση ότι παρά τα πολλά κέρδη των ταινιών, οι ταινίες με τον James Bond δε φτάνουν να κερδίσουν κάποιο βραβείο. Οι ταινίες της εποχής του Daniel Craig, έκαναν κοντά στα 4 δισ. δολάρια σε εισπράξεις.

Μετά την υποψηφιότητα του Black Panther για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ένας αέρας αλλαγής φύσηξε στο pop cinema. Για τους φίλους της Marvel ήταν ένα σημάδι ότι κάποιοι τους υπολόγιζαν σοβαρά, παρά τι έλεγαν οι Martin Scorsese και Ken Loach. Καμία υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ στις μεγάλες κατηγορίες δεν ήρθε για τον James Bond, μολονότι υπήρξαν σκηνοθέτες σαν τον Sir Sam Mendes και τον Cary Fukunaga, που κουβαλούσαν το δικό τους καλλιτεχνικό βάρος και όραμα.

Ενδεχομένως ο Nolan να είναι ο κατάλληλος για την οσκαρική αποστολή: είναι Βρετανός, του αρέσει ο Bond, δουλεύει καλά με τα στούντιο και ποτέ δε συμβιβάζεται με κάτι, είναι γεμάτος ενδιαφέρουσες ιδέες και ποτέ δε θα δημιουργούσε έναν "μισοτελειωμένο" χαρακτήρα. Φέρνοντας μαζί το brand Nolan με το brand Bond θα γεννούσε κάτι το κολοσσιαίο σε ισχύ, φιλοδοξία και αγάπη για τον κινηματογράφο που θα έκανε τον Bond να σταθεί γερά στα δύο του πόδια.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος