Οι καλύτερες ταινίες δράσης για το 2023

Το 2023 έφερε τη δράση στις οθόνες μας, με μερικές φανταστικές επιλογές.

Παρόλο που το 2022 είχε κάποιες σημαντικές ταινίες δράσης, όπως το Top Gun: Maverick και το RRR, το 2023 συνέχισε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο. Όπως πάντα, το εν λόγω είδος κατέκλυσε τους κινηματογράφους, προσφέροντας μεγαθήρια από franchises, όπως τα Fast & Furious, Mission: Impossible, Indiana Jones και άλλα.

Ο Vin Diesel επανέφερε όλη την οικογένεια μαζί, ο Tom Cruise έπεσε με μοτοσυκλέτα από έναν γκρεμό και ο Harrison Ford αποχαιρέτησε με δάκρυα τον αγαπημένο του ρόλο του ως αρχαιολόγος.

Επιπλέον, είδαμε τον Keanu Reeves να επιστρέφει ως John Wick, συνέχειες σούπερ ηρώων σε αφθονία και τον Michael B. Jordan να σκηνοθετεί τη δική του ταινία Creed, καθώς επέστρεψε ακόμη κι ο Denzel Washington με το Equalizer 3. Σα να μην έφτανε αυτό, μια νέα ταινία Godzilla "τρύπωσε" στο τέλος της χρονιάς και αποδεκάτισε τον ανταγωνισμό στο box office.

Είχαμε ταινίες δράσης λοιπόν σε αφθονία. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες του 2023.

Silent Night

Ένα ανατριχιαστικό θρίλερ που προσθέτει μια μοναδική πινελιά στο είδος, αφού είναι... σιωπηλό. Με εξαιρετικές ερμηνείες και μια αγωνιώδη πλοκή, προσφέρει μια φρέσκια εκδοχή σε ένα κορεσμένο είδος, από τον μετρ, John Woo.

Extraction 2

Γεμάτο δράση και αδρεναλίνη, αυτό το sequel ανεβάζει την ένταση της πρώτης ταινίας σε νέα ύψη. Ο Chris Hemsworth επιστρέφει για άλλη μια περιπέτεια υψηλών οκτανίων, υποσχόμενος εντυπωσιακά stunts και μια συναρπαστική ιστορία.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Οι αγαπημένες χελώνες επιστρέφουν σε αυτό το γεμάτο δράση υπερθέαμα. Με εκθαμβωτικό CGI, φανταστικές χορογραφίες με πολεμικές τέχνες και γερή δόση χιούμορ, είναι μια νοσταλγική και συναρπαστική βόλτα για τους fans όλων των ηλικιών.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Μια επική ταινία φαντασίας-δράσης, γεμάτη με μαγικά βασίλεια, τολμηρές ληστείες και απροσδόκητες συμμαχίες, που ζωντανεύει το αγαπημένο επιτραπέζιο παιχνίδι με εντυπωσιακό οπτικό τρόπο.

The Covenant

Ένα κινηματογραφικό αριστούργημα, που συνδυάζει το χαρακτηριστικό στυλ του Guy Ritchie με μια συναρπαστική πολεμική ιστορία. Η λαμπρή σκηνοθεσία, η συναρπαστική πλοκή και οι εξαιρετικές ερμηνείες της ταινίας δημιουργούν μια αξέχαστη εμπειρία.

John Wick: Chapter 4

Ο Keanu Reeves επιστρέφει για περισσότερη κομψή και αδυσώπητη δράση. Το τέταρτο μέρος της σειράς εμβαθύνει περισσότερο στον μυστηριώδη κόσμο των δολοφόνων, προσφέροντας τις έντονες και χορογραφημένες σκηνές μάχης που απολαμβάνουν οι fans.

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Ο Tom Cruise επαναλαμβάνει το ρόλο του ως Ethan Hunt σε αυτήν τη συναρπαστική συνέχεια. Με stunts που κόβουν την ανάσα και μια πλοκή που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, θέτει τις βάσεις για μια από τις πιο στιβαρές ταινίες δράσης της χρονιάς.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Η ομάδα των απροσάρμοστων επιστρέφει για άλλη μια περιπέτεια γεμάτη χιούμορ και επικές μάχες. Το μοναδικό όραμα του James Gunn και οι αξιαγάπητοι χαρακτήρες κάνουν αυτή την ταινία μια από τις καλύτερες της πιο πρόσφατης φάσης του MCU.

Gojira Minus One

Μια τολμηρή και ευφάνταστη εκδοχή των ταινιών του Godzilla. Με εκπληκτικά οπτικά στοιχεία και μια νέα αφηγηματική προοπτική, που ξεφεύγει από τις πρόσφατες αντίστοιχες αμερικανικές ταινίες. Kαταφέρνει να δώσει συναισθηματικό βάθος σε αυτό το εμβληματικό kaiju, συνδυάζοντάς το με απίστευτα visuals.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

O Miles Morales επιστρέφει στη δράση σε αυτό το animated sequel, που ξεπερνά τον προκάτοχό του στα πάντα. Με πρωτοποριακά κινούμενα σχέδια και μια πολυσυμπαντική ιστορία, είναι ένα εκθαμβωτικό και συναισθηματικά ηχηρό κεφάλαιο, που δυστυχώς κόβεται απότομα, όμως παραμένει εξαιρετικό. Αναμένουμε τη συνέχεια εναγωνίως.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Double Booked, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Adam Scott

Το Double Booked είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης, γεμάτο ανατροπές...

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης