Τι 'τρέχει' με τα ελάφια στο 'Άσε τον Κόσμο Πίσω' στο Netflix

Είμαστε εμείς εδώ για σένα, για να σου εξηγήσουμε τον συμβολισμό.

Γράφει: Γεωργία Πρέζα 18 Δεκεμβρίου 2023

Μία από τις μεγαλύτερες απορίες που γεννήθηκαν σε όποιον παρακολούθησε στο Netflix την ταινία Άσε τον Κόσμο Πίσω, είναι τι στο καλό συμβαίνει με τα ελάφια. Το ομώνυμο βιβλίο του Rumaan Alam, στο οποίο βασίστηκε η ιστορία, εισάγει τα ελάφια στην πλοκή πολύ νωρίς. Τα πανέμορφα αυτά και ιδιαίτερα ζώα, εμφανίζονται σιγά σιγά, στην αρχή μόνο στο δάσος που περιβάλλει το κτήμα, ενώ στη συνέχεια ολοένα και πιο τακτικά. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην ταινία. 

Η Rose, εντοπίζει ξαφνικά, για πρώτη φορά, ένα ελάφι δίπλα στην πισίνα το οποίο φαίνεται αρκετά αθώο μέχρι τη στιγμή που πλησιάζουν περισσότερα ελάφια και στη συνέχεια εξαφανίζονται ξαφνικά. Λίγο αργότερα, και καθώς η Amanda και η Ruth ψάχνουν για τη Rose στο δάσος, η Ruth στριμώχνεται από ένα τεράστιο κοπάδι ελαφιών που μοιάζουν να είναι κολλημένα σε κάθε της κίνηση.

Τα ελάφια του "Άσε τον Κόσμο Πίσω", είναι γεγονός πως φαίνονται τρομερά πολύ ρεαλιστικά, όμως δεν είναι. Πρόκειται απλώς για ειδικά εφέ. "Ήξεραν ότι θέλαμε να κάνουμε το ελάφι να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο αληθινό, και ήταν στο πλατό. Είχαμε μακέτες εκεί, ώστε οι ηθοποιοί να έχουν κάτι για να παίξουν και βεβαιωθήκαμε ότι ο φωτισμός στη γούνα ήταν όσο το δυνατόν πιο ακριβής", δήλωσε ο Sam Esmail, παραγωγός και σεναριογράφος της ταινίας.

Ο ίδιος μάλιστα, δε δίστασε να αποκαλύψει και τι είναι αυτό που συμβολίζουν τα υπέροχα αυτά ζώα. "Τα ελάφια είναι ειρηνικά πλάσματα. Το να μετατρέψουμε αυτή τη γλυκιά εικόνα τώρα σε αυτό το είδος δυσοίωνου, απειλητικού, σχεδόν προειδοποιητικού - σκέφτηκα ότι ήταν πραγματικά ενδιαφέρον. Αυτό είναι το κόλπο αυτής της ταινίας. Πάντα προσπαθούσαμε να πάρουμε πράγματα που ποτέ δεν θεωρούσαμε πραγματικά απειλή και στη συνέχεια να τα στρέψουμε εναντίον τους".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε τη ζωή του βιβλίο

Η αυτοβιογραφία του με τίτλο "Αρχηγός – Η δική μου αλήθεια" μόλις κυκλοφόρησε.

Ο Ryan Gosling είναι γεννημένος κασκαντέρ

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Fall Guy (Ο Κασκαντέρ) στη μεγάλη οθόνη, εξασφαλίσαμε αποκλειστικές δηλώσεις του δημοφιλούς ηθοποιού για την ταινία, τη συνεργασία του με τον David Leitch και φυσικά, τις πραγματικά εντυπωσιακές σκηνές.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Double Booked, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Adam Scott

Το Double Booked είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης, γεμάτο ανατροπές...

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος