Ο Ralph Fiennes και οι ταινίες της ζωής του

Αυτές είναι οι καλύτερες, σύμφωνα με το Rotten Tomatoes.

O Ralph Fiennes έχει περάσει πάνω από τρεις δεκαετίες στο κινηματογραφικό προσκήνιο. Ο έμπειρος ηθοποιός, που προτιμά διαφορετικούς ρόλους, είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους του Χόλιγουντ, ενώ πρόσφατα ανέδειξε το ταλέντο του στην κωμωδία τρόμου The Menu, στην οποία ενσαρκώνει με ανατριχιαστική φινέτσα τον μοχθηρό σεφ Julian Slowik.

Πέρα από τους πρόσφατους θριάμβους του, ο Fiennes μπορεί να υπερηφανεύεται για μια λαμπρή καριέρα, που διανθίστηκε από δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ και μία για Tony. Είναι αδιανόητο το ότι ακόμη δεν έχει κερδίσει Όσκαρ, ειδικότερα αν λάβουμε υπόψιν τα απίστευτα ποιοτικά στάνταρ των παραγωγών, στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει.

Με αφορμή τα σημερινά, 61α γενέθλιά του, ρίχνουμε μια ματιά στις καλύτερες ταινίες της λαμπρής καριέρας του, σύμφωνα με το Rotten Tomatoes. Τις βρίσκεις παρακάτω, μαζί με τη βαθμολογία τους.

15. The English Patient (1996, 86%)

Ο Ralph Fiennes αποδίδει μια συγκλονιστική ερμηνεία σε αυτό το ρομαντικό έπος των εννέα Όσκαρ. Με φόντο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η ταινία πλέκει περίτεχνα την πλοκή της γύρω από την αγάπη, την προδοσία και τη θυσία.

14. The Menu (2022, 88%)

Μια κωμωδία τρόμου, στην οποία αναδεικνύει την ευελιξία του. Η ταινία, γνωστή για το σκοτεινό χιούμορ της, έχει αποσπάσει επαίνους για την ανατριχιαστική ερμηνεία του Fiennes.

13. The Dig (2021, 88%)

Σε αυτό το ιστορικό δράμα, ο Fiennes λάμπει ως αρχαιολόγος Basil Brown. Η ταινία εμβαθύνει στην ανακάλυψη των αρχαίων θησαυρών του Sutton Hoo, συνδυάζοντας τη γοητευτική ερμηνεία του Fiennes με μια συναρπαστική αφήγηση.

12. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005, 88%)

Ο Fiennes είναι ο Voldemort, ο εχθρός του Harry Potter στις ομώνυμες ταινίες, και κανείς δεν θα μπορούσε να αποδώσει την απειλή καλύτερα από εκείνον. Η ερμηνεία του προσθέτει βάθος στην τέταρτη ταινία, εντείνοντας το διακύβευμα για τον Harry και τους φίλους του.

11. The LEGO Batman Movie (2017, 89%)

Ο Fiennes δανείζει τη φωνή του στον Alfred σε αυτή την απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων. Το πνεύμα και η γοητεία του ως ο πιστός μπάτλερ του Batman συμβάλλουν στην επιτυχία της ταινίας.

10. A Bigger Splash (2015, 89%)

Εδώ γοητεύει ως χαρισματικός παραγωγός δίσκων σε ένα αποπνικτικό δράμα. Η ταινία εξερευνά τις περίπλοκες σχέσεις με φόντο ειδυλλιακές διακοπές, με τον Fiennes να δίνει μια συναρπαστική και απρόβλεπτη ερμηνεία.

09. The Grand Budapest Hotel (2014, 92%)

Ο Fiennes προσθέτει το ταλέντο του στον ιδιόρρυθμο κόσμο του Wes Anderson ως M. Gustave, ένας γοητευτικός θυρωρός του ξενοδοχείου. Η ταινία, γνωστή για τη μεγαλοπρέπειά της και τους παράξενους χαρακτήρες της, αναδεικνύει την κωμική δεινότητα του Fiennes.

08. Skyfall (2012, 92%)

Ο Fiennes εντάσσεται στο έπος του James Bond, προσδίδοντας βαρύτητα με τον ρόλο του ως Gareth Mallory. Το Skyfall, που επαινέθηκε για τη δράση και την αφήγησή του, επωφελείται από την επιβλητική παρουσία του Fiennes στην ιεραρχία της MI6.

07. Coriolanus (2011, 92%)

Σε αυτή τη σαιξπηρική διασκευή, ο Fiennes σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον ρόλο του ομώνυμου χαρακτήρα. Η ισχυρή απεικόνιση ενός Ρωμαίου στρατηγού που περιηγείται στις πολιτικές αναταραχές προσθέτει μια σύγχρονη αιχμή στη διαχρονική τραγωδία.

06. Wallace & Gromit: Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (2005, 95%)

Ο Fiennes δανείζει τη φωνή του στον κακό της υπόθεσης, τον Victor Quartermaine. Η κωμική του δεινότητα ενισχύει τη γοητεία αυτής της stop-motion animated ταινίας, η οποία ακολουθεί το εμβληματικό δίδυμο, που προσπαθεί να ξεφύγει από τα παράσιτα.

05. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011, 96%)

Ως Λόρδος Voldemort, ο Fiennes ολοκληρώνει το έπος του Harry Potter με μια ανατριχιαστική κορύφωση. Η ενσάρκωση του Σκοτεινού Άρχοντα ξεχωρίζει, καθώς συμβάλλει στο συναισθηματικό κρεσέντο της σειράς.

04. The Hurt Locker (2008, 97%)

Ο Fiennes κάνει μια σύντομη αλλά εντυπωσιακή εμφάνιση σε αυτό το πολεμικό θρίλερ. Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Kathryn Bigelow, αποτυπώνει την ένταση και την ψυχολογική επιβάρυνση της ομάδας που ακολουθούμε, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

03. Quiz Show (1994, 97%)

Σε αυτό το συναρπαστικό δράμα, ο Fiennes δίνει μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία ως Charles Van Doren. Η ταινία εξερευνά τα ηθικά διλήμματα ενός στημένου σόου κουίζ, με τον Fiennes να περιηγείται στις ηθικές περιπλοκές με φινέτσα.

02. Kubo and the Two Strings (2016, 97%)

Ο Fiennes δανείζει τη φωνή του στον Βασιλιά του Φεγγαριού σε αυτό το οπτικά εκπληκτικό stop-motion animation. Η μαγευτική ιστορία της ταινίας για την αναζήτηση ενός νεαρού αγοριού, σε συνδυασμό με την επιβλητική παρουσία του Fiennes, την καθιστούν ένα κινηματογραφικό διαμάντι.

01. Schindler's List (1993, 98%)

Ο Fiennes κερδίζει την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για τη στοιχειωτική ερμηνεία του ως Amon Goeth στο αριστούργημα του Spielberg για το Ολοκαύτωμα. Η ανατριχιαστική απεικόνιση ενός σαδιστή ναζιστή αξιωματικού αποτελεί τρανή απόδειξη της δραματικής του δεινότητας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Double Booked, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Adam Scott

Το Double Booked είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης, γεμάτο ανατροπές...

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης