5 φορές που ο Denzel Washington τα είπε ωραία στον κινηματογράφο

O "γίγαντας" του Χόλιγουντ έχει γενέθλια και εμείς θυμόμαστε μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες ατάκες του.

Ο Denzel Washington, ο οποίος κλείνει τα 69 του χρόνια σήμερα, έχει αναγνωριστεί όχι μόνο για τις εξαιρετικές υποκριτικές του ικανότητες, αλλά και για τη ζεστή και αυθεντική του προσωπικότητα, καθώς και για την ικανότητά του να εκφωνεί εντυπωσιακούς λόγους.

Οι επιβλητικοί του μονόλογοι πηγάζουν από την εκτεταμένη επαγγελματική θεατρική του εκπαίδευση, που του επιτρέπει να υπερτονίζει τις αξιομνημόνευτες ατάκες που του αναqτίθενται. Το ταλέντο του Washington έγκειται στο να διεισδύει στον συναισθηματικό πυρήνα των χαρακτήρων του, δημιουργώντας μόνιμες εντυπώσεις που μένουν στο κοινό και μετά το τέλος της ταινίας.

Πέρα από την οθόνη, η ικανότητα του Denzel Washington να εκφωνεί συναρπαστικούς λόγους επεκτείνεται και στην πραγματική ζωή, είτε πρόκειται για τελετές απονομής βραβείων, είτε για ομιλίες ή συνεντεύξεις. Η ειλικρίνειά του λάμπει καθώς αναφέρεται σε ποικίλα θέματα, από κοινωνικά ζητήματα, μέχρι τη σημασία της επιμονής. Αυτές οι ομιλίες εκτός οθόνης αναδεικνύουν την ευγλωττία του, αλλά και την εμπειρία του. Πρόκειται για ιδιότητες, με τις οποίες εμπλουτίζει κάθε ρόλο που αναλαμβάνει.

Με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια, παρακάτω βρίσκεις μερικές από τις καλύτερες ομιλίες και ατάκες του.

American Gangster (2007)

"Αυτός που φωνάζει πιο δυνατά στο δωμάτιο είναι και ο πιο αδύναμος".

Στο American Gangster, ο χαρακτήρας του Denzel Washington, Frank Lucas, δίνει έμφαση στη διακριτικότητα έναντι της επίδειξης, στον εγκληματικό κόσμο. Αυτό το απόσπασμα αντικατοπτρίζει τη στρατηγική νοοτροπία του Frank στη διαχείριση μιας αυτοκρατορίας ναρκωτικών.

Remember the Titans (2000)

"Δεν με νοιάζει αν συμπαθείτε ο ένας τον άλλον, αλλά θα σέβεστε ο ένας τον άλλον".

Το Remember the Titans παρουσιάζει τον προπονητή Herman Boone του Denzel Washington να εκφωνεί έναν ισχυρό λόγο για την ενότητα. Με φόντο τη μάχη του Γκέτισμπεργκ, γίνεται μια κομβική στιγμή που εμπνέει την ομαδικότητα.

Fences (2016)

"Μην περνάς τη ζωή σου ανησυχώντας για το αν κάποιος σε συμπαθεί ή όχι".

Στο Fences, ο Denzel Washington ως Troy Maxson μεταδίδει σοφία για την υπευθυνότητα και την επιβίωση. Η φράση αποκαλύπτει τη σκληρή πραγματικότητα της ανατροφής του Troy, διαμορφώνοντας την οπτική του για την πατρότητα.

Man on Fire (2004)

"Η συγχώρεση είναι μεταξύ αυτών και του Θεού. Η δική μου δουλειά είναι να κανονίσω αυτήν τη συνάντηση".

Στο Man on Fire ο Denzel Washington υποδύεται τον John Creasy, έναν αδυσώπητο προστάτη, που αναζητά τη δικαιοσύνη. Αυτή η ισχυρή φράση συμπυκνώνει την ακλόνητη αποφασιστικότητα του Creasy να αποδώσει την τιμωρία σε όσους τον αδίκησαν.

Training Day (2001)

"Ούτε ο King Kong δε με φτάνει".

Ο Alonzo Harris του Training Day, που υποδύεται ο Denzel Washington, λέει μια εμβληματική, εντελώς αλαζονική ατάκα. Ως διεφθαρμένος ντετέκτιβ, ο Harris πιστεύει ότι είναι ανέγγιχτος, επιστρατεύοντας μια ισχυρή μεταφορά για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του στον εγκληματικό υπόκοσμο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Double Booked, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Adam Scott

Το Double Booked είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης, γεμάτο ανατροπές...

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης