Για την Emerald Fennell, το Saltburn είχε ένα χαρούμενο τέλος

Τι λέει άραγε για αυτό το TikTok;

Γράφει: Γεωργία Πρέζα 29 Δεκεμβρίου 2023

Πριν από λίγες μέρες, η ταινία Saltburn έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα του Amazon Prime Video προκαλώντας...έναν μικρό χαμό. Με πρωταγωνιστές τους Jacob Elordi και Barry Keoghan, η ταινία είχε αρχίσει να συζητιέται πριν ακόμη κάνει πρεμιέρα ενώ πλέον, έχει φτάσει στο απόγειό της με το TikTok να ασχολείται μόνο με αυτή. 

Για την ακρίβεια, το νεανικό κοινό έχει δώσει πολύ από την προσοχή του τόσο στους πρωταγωνιστές του Saltburn όσο και στην πλοκή, με τα συναισθήματά του να έχουν περάσει -δικαίως-, κάποια σκαμπανεβάσματα. Με λίγα λόγια, το κοινό αντιδράει και ως κλασικό κοινό Gen Z, αντιδράει μέσα από το TikTok.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες η εν λόγω πλατφόρμα έχει γεμίσει με αντιδράσεις ανθρώπων που είδαν την ταινία. Μία ταινία που ξεκινάει αλλιώς και καταλήγει αλλιώς. Μία ταινία ρομαντική, αστεία, τρυφερή, kinky, αποκρουστική, τρομακτική και όλα αυτά μαζί.  Το κοινό λοιπόν, φαίνεται να είναι κάπως διχασμένο. Δηλαδή ναι μεν σε κάποιες σκηνές κλείνει τα μάτια, ναι μεν νιώθει μία αμηχανία αλλά στο τέλος, κάπως γουστάρει. Και καλά κάνει γιατί σίγουρα, η σκηνοθέτρια της ταινίας, Emerald Fennell, ήθελε να πετύχει ακριβώς αυτό. Το να βιώσει δηλαδή το κοινό τη διεστραμμένη ομορφιά εγκλημάτων πάθους μέσα σε μία αριστοκρατική ατμόσφαιρα και ένα αχανές παλάτι. 

Και δεν ξέρουμε τι έχει να πει το TikTok για το φινάλε της ταινίας, πάντως για την Emerald Fennell, που θέλει τους τηλεθεατές συνένοχους, το τέλος ήταν απλώς χαρούμενο. Ή τουλάχιστον, ήταν ένα ευτυχές τέλος για τον πρωταγωνιστή, Oliver. 

@jack_edwards a book to read if you enjoyed the movie Saltburn as much as i did #booktok #saltburn ♬ sophs awful edit thats gone viral - sophie

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε τη ζωή του βιβλίο

Η αυτοβιογραφία του με τίτλο "Αρχηγός – Η δική μου αλήθεια" μόλις κυκλοφόρησε.

Ο Ryan Gosling είναι γεννημένος κασκαντέρ

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Fall Guy (Ο Κασκαντέρ) στη μεγάλη οθόνη, εξασφαλίσαμε αποκλειστικές δηλώσεις του δημοφιλούς ηθοποιού για την ταινία, τη συνεργασία του με τον David Leitch και φυσικά, τις πραγματικά εντυπωσιακές σκηνές.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Double Booked, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Adam Scott

Το Double Booked είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης, γεμάτο ανατροπές...

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος