Πρώτη ματιά στο Megalopolis του Francis Ford Coppola

Ένα all-star cast θα πρωταγωνιστεί σε αυτήν την ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 08 Φεβρουαρίου 2024

Ένα αναποδογυρισμένο άγαλμα, λεηλατημένοι δρόμοι και το σκηνικό της Νέας Υόρκης βρίσκονται στην πρώτη εικόνα του Megalopolis, της ταινίας των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που έχει χρηματοδοτήσει ο ίδιος ο Francis Ford Coppola.

Η κατάρρευση του πολιτισμού

Το Megalopolis είναι μια δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται μετά την κατάρρευση του πολιτισμού. Μια γυναίκα πρέπει να αποφασίσει αν θα υποστηρίξει τον πατέρα της, ο οποίος έχει μια συντηρητική άποψη για την κοινωνία, ή τον εραστή της, έναν αρχιτέκτονα που αντίθετα θέλει να επιδιώξει μια ουτοπία.

Ο Coppola μοιράστηκε την πρώτη εικόνα στον λογαριασμό του στο Instagram, τον οποίο άνοιξε πριν από λιγότερο από έναν χρόνο πιθανότατα για να προωθήσει την κυκλοφορία της νέας του ταινίας. Στο προφίλ του σκηνοθέτη, η εικόνα εμφανίστηκε χωρίς λεζάντα με τα tags των Aubrey Plaza, Nathalie Emmanuel, Chloe Fineman, Grace VanderWaal και Giancarlo Esposito, οι οποίοι ανήκουν στο καστ μαζί με τους Laurence Fishburne, Shia LaBeouf και Jason Schwartzman. Γνωρίζουμε ήδη ότι θα πρωταγωνιστεί και ο Adam Driver, ενώ θα συμμετέχουν και οι Dustin Hoffman και Jon Voight.

Μια ιδέα από τα '80s

Η ιδέα για την ταινία υπήρχε στο μυαλό του Coppola από τη δεκαετία του 1980, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να βρει τη χρηματοδότηση για να την πραγματοποιήσει. Τελικά αποφάσισε να το κάνει μόνος του, συγκεντρώνοντας μέρος των κεφαλαίων από την πώληση ενός εκ των οινοποιείων του.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2022 και ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2023. Η κινητικότητα στα social media που σχετίζονται με το Megalopolis ενδεχομένως σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα για την παρουσίαση του πρώτου trailer. Αναμένουμε εναγωνίως.

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη παραγωγή που γράφει και σκηνοθετεί ο Coppola από το Twixt του 2011. Το 2016 είχε σκηνοθετήσει και μια πειραματική ταινία, που ονομαζόταν Distant Vision.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης